[新手]底板點散熱??

底板長期45度以上
cpu就30度
display卡就40度
hdd就35度

點散熱好?

底板長期45度以上
cpu就30度
display卡就40度
hdd就35度

點散熱好?
DDDD 發表於 2010-5-3 13:49

CM有D機箱可以裝上長形風扇, 目的都係吹住塊MB和其它硬件, 係由側板抽鮮風入

CM有D機箱可以裝上長形風扇, 目的都係吹住塊MB和其它硬件, 係由側板抽鮮風入

...
chiushing01 發表於 2010-5-3 14:33

其實底板 45度..算唔算熱?.?

p6t玩cod6 底板升到63度,救命呀

回復 2# chiushing01

That's nice! How is the performance of this fan? Noisy?? How much and where I can buy??

Sorry that I've got so many questions

回復  chiushing01

That's nice! How is the performance of this fan? Noisy?? How much and where I ca ...
jerryjazz 發表於 2010-5-9 16:24

不恥下問係好事
呢把風扇早排都見正刀有得賣, 我啱啱全新放左一把$90, 但我記得以前在cm網訂都要過$200
噪音方面我接受唔到囉

底板一般都係北橋同CPU供電部分最熱, 買支antec波板糖吹住會有改善