裝ICY VISION~~~~~請各位c兄幫幫我~~~~~

http://www.hightech.com.hk/hk/product2-461.shtml

HIS HD 4890 iCooler x4 1GB (256bit) GDDR5 PCIe

請問有冇人知尼張卡裝唔裝到ICY VISION~~thx~~all

你張卡仲值幾錢呀?買過成 400蚊嘅散熱比佢用?係咪真係熱到打機會 hang 而唔換唔得先?再係咁,講到 ICY 咁神!第日入門卡都要花 幾舊水換個 HS 先見得人?

HIS HD 4890 iCooler x4 1GB (256bit) GDDR5 PCIe

請問有冇人知尼張卡裝唔裝到ICY VISION~~thx~~all ...
巴閉 發表於 2010-8-7 18:24

睇過張卡d相,呢張卡可以安裝到icy,vrm h.s.都可以唔洗換,只要貼ramsink上去就得。
icy一d都唔神,只係一隻普通的中階vga散熱器,唔想得罪各界人仕下,我已經盡量低調,只係有人問我知道的而回答我知道的o野,當係一種support的渠道而已,求求千萬不要勞氣

回巴閉兄,呢幾日係熱d,我估過左夏天就唔熱,你可以考慮下等遲d6系出左後轉卡,咁可以慳返d買散熱器的錢。

乜4890好廢咩?
上面2樓CHING講到佢好廢甘~"~

睇過張卡d相,呢張卡可以安裝到icy,vrm h.s.都可以唔洗換,只要貼ramsink上去就得。
icy一d都唔神, ...
tonychoi 發表於 2010-8-7 19:49

買定一個看門口~~冇壞~~
6系出左..TONY 兄都會出扣具啦可~~(條件許可之下)
我買ICY..就因為 佢支持既卡比較多~~唔使下下換卡..換HS~~

我買ICY..就因為 佢支持 ...
jack0608hk 發表於 2010-8-8 00:46

要6系出左先知張卡係點,如果可以SUPPORT,我都會設計一套UPGRADE KIT出來,好似GTX460咁。

我買ICY..就因為 佢支持 ...
jack0608hk 發表於 2010-8-8 00:46

非常讚同你既講法~我都係見ICY支援多款顯卡~不論低階和高階卡~

你張卡仲值幾錢呀?買過成 400蚊嘅散熱比佢用?係咪真係熱到打機會 hang 而唔換唔得先?再係咁,講到 ICY 咁神!第日入門卡都要花 幾舊水換個 HS 先見得人?
georgekei 發表於 2010-8-7 19:01

咁係咪只有最高階最貴果張先見得人? 先可以換HS? 4890咁快變左入門卡?
我用過4890打機90幾度都未hang, 唔換得tim.... 換隻百零蚊既超頻3都好丫, 未hang唔換得tim...
不過大熱天時開暖氣我接受唔到囉

咁係咪只有最高階最貴果張先見得人? 先可以換HS? 4890咁快變左入門卡?
我用過4890打機90幾度都未ha ...
Hammond 發表於 2010-8-8 04 begin_of_the_skype_highlighting              2010-8-8 04      end_of_the_skype_highlighting:46

其實在香港真係換vga散熱的人只係好少數,有都係買一d平的,例如超頻三的換在vga卡上就最抵。
因此在呢個數量奇少的market上佢地已佔了8成。
唔怕講icy在香港的銷量,在那次優惠團購之後,其銷量是數以1x隻計 per月,可想而知香港市場係幾咁慘。
我地設計icy出來,都係為左完我地當年在舊公司一個屈屈不得志的心願,就係設計一隻效能好,耐用,兼容性及延續使用性高的vga散熱。

回復 8# Hammond

我唔係話 4890 係入門級,我亦無意柴 ICY 台,我只係覺得就算個 HS 勁,我想問下你個VGA 核芯係涼咗,但吹出嚟啲熱風去咗邊?有無諗過?咪造就個機箱更似暖爐!