請問有冇icy的用家係用在gts 250?

我有個大麻煩,有一個外國reviewer回覆
佢的英文我睇左好耐先估到幾成
大概大佢話個mounting plate個方孔,細過佢張XFX GTS250的GPU SIZE
如下圖~佢SEND來的

我就係因為咁唔明左成日,結果我開始估到佢講咩,原來佢覺得個銅底要COVER埋GPU DIE四週的PCB......
呢個REVIEW攪左我好耐都解釋唔到比佢明白,GPU係指中間粒DIE,而且中間粒DIE係高過四週的的PCB的,..
因此想請求有冇ICY用家用在GTS250度,可否幫忙出個安裝在GTS250的程序照片?
佢警告話如果呢個問題解決唔到,就會寫個BAD REVIEW話ICY用唔到XFX GTS250度.....

救命呀~唔通公司寄左隻SAMPLE比火星

咁野蠻你都理佢?真的服了你.....

咁野蠻你都理佢?真的服了你.....
A君 發表於 2010-8-11 14:33

而家d reviewer唔知點解好惡,好似佢係神咁.....
咩都係佢對,佢覺得個銅底要貼埋 gpu die四週的 pcb先算係安裝到..

有冇人可以幫到我呀?
我出重金~
最好係用到xfx張gts250 上icy+詳細步驟,有相就得。
咁佢應該會明白~
重酬: icy 9225風扇扣具一套

有冇人可以幫到我呀?
我出重金~
最好係用到xfx張gts250 上icy+詳細步驟,有相就得。
咁佢應該會明白~
重酬: ...
tonychoi 發表於 2010-8-11 15:03

GPU DIE四週...
本身好似係咁嫁wo....
佢自己折左呀??

GPU DIE四週...
本身好似係咁嫁wo....
佢自己折左呀??
jack0608hk 發表於 2010-8-11 15:42

我估係...佢的理念係要成個銅底touch晒個pcb,咁一定好涼,室溫幾多度佢就會幾多度,因為 gpu週圍的cap仔一定short circuit,張卡一定唔著。
我基本上睇唔明佢的英文,只能估。
佢send來的照片,完睇唔到有咩問題...
上完螺絲柱上扣具後,再把扣具板上埋h.s.,然後安裝上去咪得囉,孔位都對呀53.34mm孔位....
除非xfx gts250係非公板,孔位唔係o個幾個標準孔尺寸,咁非公版我冇o野講啦

我估係...佢的理念係要成個銅底touch晒個pcb,咁一定好涼,室溫幾多度佢就會幾多度,因為 gpu週圍的cap仔 ...
tonychoi 發表於 2010-8-11 16:04

條友似玩野多wo....
邊有人起左 gpu DIE四週...個架先上 hs...
佢咁做..咩hs 都上唔到啦...(佢的理念係要成個銅底touch晒個pcb)

BAD REVIEW話ICY用唔到XFX GTS250度...
都冇人理佢啦...好明顯係佢問題...

用非公板...+ 一個唔係理論..既理論...

我有個大麻煩,有一個外國reviewer回覆
佢的英文我睇左好耐先估到幾成
大概大佢話個mounting plate個方孔, ...
tonychoi 發表於 2010-8-11 14:29

eng=google

佢收到個sample
個銅底磨到凹左入mounting plate入面

你俾張相話俾佢知
個銅底係凸左出黎 塊mounting plate理應掂唔到PCB上任何元件
再叫佢照說明書裝黎test~

佢收到個sample
個銅底磨到凹左入mounting plate入面

你俾張相話俾佢知
個銅底係凸左出黎 塊mounting p ...
kanduki 發表於 2010-8-11 21:39

有呀........當然有啦~
佢都係安裝唔到,總之佢見到個方框孔細過個gpu的pcb就話一定安裝唔到
我都唔明點解佢要拆左個gpu外框~想壓爆die咩