有UV風同沒UV風有咩分別!?

有UV同沒UV有咩分別!?
UV同LED分別係邊!?(唔好同我講有LED同沒LED的分別...THX)
UV貴定LED貴!?
有冇人可以放D UV風既相黎睇下!?

簡單咁講
UV 風扇本身唔識發光, 要靠機箱內的UV光管/燈
LED 風扇本身已經識發光
UV 同 LED 既視覺效果有分別, 就係咁

like #2 said.
but the price of the fans depends on which brand and model. but most of the time LED one is more expensive than UV (same lvl same brand)

咁UV發既光係點!?
有冇相睇下咁!?

咁UV發既光係點!?
有冇相睇下咁!?
as0gg123 發表於 2010-9-22 14:33

Wing12pl 本身有UV扇葉 & LED

我睇唔出邊到係uv
我只係睇到led好光

咁UV發既光係點!?
有冇相睇下咁!?
as0gg123 發表於 2010-9-22 14:33

貼d舊機箱圖俾你參考下

wing12 + UV光管
NZXT Zero  15 (Medium).jpg

後置把wing12, UV green
中間的pci slot fan係兩把9cm 自帶UV LED, UV Green + red
底的nanoxia 8cm 半透明框中見到少少UV green效果
機箱內用了UV LED燈條
PC-P60 (29) (Small).jpg

wing12 PL本身有4粒超光LED, UV效果未必咁出
下面把風扇UV purple....
PC-P60 (36) (Small).JPG

LED風扇效果就易睇啦

哦,,,, 系咪即系uv 風扇 要靠 (led 燈 / 其它光 ) 照射 而 反光?

大佬  你都好惡下   問人野仲咁x串? 老奉答你?        
都唔知依家d人讀咁多年書讀d咩出黎  基本禮貌都唔識
不過都答下你  uv  即係好似銀紙上面d水印,你要有uv燈照先睇到,無uv燈就咩都睇唔到