[求助]自從換左張DISPLAY CARD後...底板溫度直線上升~~

自從換左張DISPLAY CARD後...底板溫度直線上升~~
由未換前4X度...到而家5X-60度,有時仲死機添~~
可能係因為DISPLAY CARD太大張,令機箱間隔分開兩邊...
但入風位主要係側下方和前下方...
希望前輩們幫幫忙

底板:P5K Premium WiFi
http://www.asus.com/Motherboards ... /P5K_PremiumWiFiAP/

自從換左張DISPLAY CARD後...底板溫度直線上升~~
由未換前4X度...到而家5X-60度,有時仲死機添~~
可能係因為 ...
siumonmon 發表於 2011-5-27 14:12

HAF 912 Advanced 幫到你 , 我都因為大卡而買了他

樓主有無上機圖睇吓o我?

回復 3# UK-BBOY

暫時未有相...
簡單講下個箱個樣大概係咁
http://www.gtr.com.hk/case/micro_tower/j9/j9.htm#

CPU 用緊 Hyper 212

HAF 912 Advanced 幫到你 , 我都因為大卡而買了他
bishop168 發表於 2011-5-27 15:13

咁小弟冇話張卡放唔落... ^_^

唔換得太大既機箱...冇位放...

回復  UK-BBOY

暫時未有相...
簡單講下個箱個樣大概係咁

CPU 用緊 Hyper 212 ...
siumonmon 發表於 2011-5-27 16:21

個箱大概係咁?
但尼個箱放唔落Hyper 212果喎!

個箱大概係咁?
但尼個箱放唔落Hyper 212果喎!
UK-BBOY 發表於 2011-5-27 16:37

大概個樣姐,係前置牛...
剛剛好放得落而上到側板,所以上半部側板放唔到風扇吹入...

大概個樣姐,係前置牛...
剛剛好放得落而上到側板,所以上半部側板放唔到風扇吹入... ...
siumonmon 發表於 2011-5-27 16:53

其實呢個先係熱既原因?

換咗咩DISPLAY CARD?
開側板會唔會死機?
咁除了底板溫度直線上升,cpu呢,?
有冇tset睇睇?

開側板會唔會死機?
有冇tset睇睇? ...
ken125111 發表於 2011-5-27 17:03

GTX460
開側板會唔會死機?
未試過,好少開, 一來地方問題,二來側板有上風扇,打開有D煩~~
其他都係正常溫度 CPU Q6600 大概4X-50度, 460卡原廠風扇100% 時5X-6X度左右
有冇tset睇睇? ...
唔好意思...暫時冇