想買個細既散熱器 求推介

自己買左個cooler master elite 100 機箱(之前做過search 個散熱器唔可以高過60mm 會唔會頂ram我唔清楚 總知愈細愈好)
自己用
cpu: a6-3500
mb:asrock  a75m

我預300內到(愈平愈好啦 希望)
唔知師兄們有無推介???

去A  shop 個清單睇下,好似有兩個細的

自己買左個cooler master elite 100 機箱(之前做過search 個散熱器唔可以高過60mm 會唔會頂ram我唔清楚 總 ...
orkork123 發表於 2012-4-10 11:33

cooler master Geminll M4, 59mm 高, 正都買 240 元左右

http://www.coolermaster.com.hk/p ... mp;category_id=3563

cooler master Geminll M4, 59mm 高, 正都買 240 元左右
only 發表於 2012-4-10 20:23

Hi, only

如果係下吹式CPU Cooler,本身機箱限高60mm,Geminll M4(59mm),只有1mm虛位會非常"掹水"。。。

正常情況下,下吹式CPU Cooler風扇生產商會建議預留0.5~1CM空間,否則對風扇嘅性能可能會有負面影響。

Hi, only

如果係下吹式CPU Cooler,本身機箱限高60mm,Geminll M4(59mm),只有1mm虛位會非常"掹水" ...
FrankChan 發表於 2012-4-10 22:19

只有這一個可以滿足你的需求

http://www.scythe-usa.com/produc ... ozuticpucooler.html

只有這一個可以滿足你的需求
only 發表於 2012-4-10 22:28

香港有得賣?

only 發表於 2012-4-10 20:23

細箱/MB用M4要小心頂RAM.

我的ASUS P8Z68-M Pro最近cpu的一條RAM slot被頂住了.

細箱/MB用M4要小心頂RAM.

我的ASUS P8Z68-M Pro最近cpu的一條RAM slot被頂住了.
happy_gemini 發表於 2012-4-11 10:56

我都係用 ASUS P8Z68-M Pro