[散熱器] I7 2600K 原裝風扇室溫閒置 42-44度

CHING, 小弟用緊 2600K兩年, 之前換左散熱膏 (詳情見 http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1), 依家閒置大概42-44度, 原裝cooler, 無超頻, 機箱如下
, 一個月清潔一次 (有潔癖 -.-), chasis fans 各樣野正常. CHING 覺得依家個溫度係咪正常範圍? 唔該晒

CHING, 小弟用緊 2600K兩年, 之前換左散熱膏 (詳情見 ), 依家閒置大概42-44度, 原裝cooler, 無超頻, 機箱如 ...
hgc31140 發表於 2013-6-14 00:53

非常正常

我用3570閒置都42-46度

我行水都32-35 @4.2ghz

CHING, 小弟用緊 2600K兩年, 之前換左散熱膏 (詳情見 ), 依家閒置大概42-44度, 原裝cooler, 無超頻, 機箱如 ...
hgc31140 發表於 2013-6-14 00:53

你呢個Post好似喺買咗Haswell嘅C-hing傷口上面洒鹽咁

一個月一次,咁密,好唔得閒

我都係2600k,用原裝散熱器,閒置3x度,唔過40度,
樓主係咪個散熱器裝得唔係幾好?不過42都唔算好熱。。。

順便一提,我個原裝散熱器拆走四隻膠腳,
自已換左四支縲絲彈弓腳+X型強化背板。。。

你呢個Post好似喺買咗Haswell嘅C-hing傷口上面洒鹽咁
lombard 發表於 2013-6-14 16:04

不過樓主粒U用原裝散熱都算好熬情

我都係2600k,用原裝散熱器,閒置3x度,唔過40度,
樓主係咪個散熱器裝得唔係幾好?不過42都唔算好熱。。。 ...
COD 發表於 2013-6-14 17:24

我用姑媽薄排閒置過40度算唔算過熱?