[散熱器] 淘寶 AVC 6銅導熱管雙塔散熱器 (開箱文)

尋日朝早係順豐收貨, 估唔到75蚊人仔6導管雙塔散熱器咁價廉物美, 首先包裝一般, 產品造工幾好, 鋁片冇撞歪. 暫時出住開箱文先, 等到星期三先至得閒上機後, 再出測試報告.

哈哈 咁有機會再做測試啦
devilcat1 發表於 2017-3-28 10:44

AVC 6導熱管用嚟壓i7-7700K, 已經可以睇到隻散熱有冇料到啦.

下年我可能會砌HEDT LGA 2066平台, 或者砌番LGA 1151, 高TDP處理器先至睇到隻EVGA散熱有幾利害. ...
spooky 發表於 2017-3-28 10:40

哈哈 咁有機會再做測試啦

但我隻4熱管 輸hr 02m 唔係好多度炸喎  輸5度左右

不過要大風
devilcat1 發表於 2017-3-28 10:33

下年我可能會砌HEDT LGA 2066平台, 或者砌番LGA 1151, 高TDP處理器先至睇到隻EVGA散熱有幾利害.

隻EVGA下年砌Coffee Lake用, 你等吓, 不過6條6毫米導熱管 vs 5條8毫米導熱管 (全銅鏡面底), AVC挑戰EVGA ...
spooky 發表於 2017-3-28 10:25

但我隻4熱管 輸hr 02m 唔係好多度炸喎  輸5度左右

不過要大風

最好出埋avc pk evga 性能測試
devilcat1 發表於 2017-3-28 10:16

隻EVGA下年砌Coffee Lake用, 你等吓, 不過6條6毫米導熱管 vs 5條8毫米導熱管 (全銅鏡面底), AVC挑戰EVGA未必有優勢喎?

希望今個月尾前完成上機.
spooky 發表於 2017-3-28 02:27

最好出埋avc pk evga 性能測試

師兄仲未得閒上機?
jkfung08 發表於 2017-3-26 19:00

希望今個月尾前完成上機.

師兄仲未得閒上機?

放得入得可試大霜塔, CPU超到 190W 仲頂到
BigLaw 發表於 2017-3-21 20:17

你搜索我做乜?