[散熱器] 原裝散熱好似唔係好掂皮

我睇個情況唔係好掂.有冇乜計攪攪

我見review,一體水好似勁過風冷,想入手NZXT kraken x62試試,有冇人用緊,都好似成千銀,有冇啲平啲又好啲介紹下

一體水只係勁過頂級風冷少少‧但價錢差好多!

2400G 唔洗水啦
但我見你幅圖 VID: 1.5313 v, 你個CPU 行緊咁高電壓?
去BIOS到降到1.3V先啦

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Liquid CPU Cooler  $550

水冷呢樣野
你唔洗唸得咁複雜
唔怕漏水你幾時都可以用
怕漏水你幾時都唔會用

一體水只係勁過頂級風冷少少‧但價錢差好多!
chow.cc 發表於 2019-5-5 00:26

機箱限制係160,有乜貓頭鷹介紹

2400G 唔洗水啦
但我見你幅圖 VID: 1.5313 v, 你個CPU 行緊咁高電壓?
去BIOS到降到1.3V先啦 ...
Odda 發表於 2019-5-5 00:56

可能係華碩set左game mode之類,自動上咁高

機箱限制係160,有乜貓頭鷹介紹
aryin 發表於 2019-5-5 09:41

你睇下Noctua  NH-U12S 得唔得  158mm高   $400
NH-D14   160mm高   $540

可能係華碩set左game mode之類,自動上咁高
aryin 發表於 2019-5-5 09:42

睇黎佢個Auto Overclock 功能唔多掂wor
Turn off左佢,自己去BIOS到攪啦
1.53V太高, 除非想粒U報銷

睇黎佢個Auto Overclock 功能唔多掂wor
Turn off左佢,自己去BIOS到攪啦
1.53V太高, 除非想粒U報銷 ...
Odda 發表於 2019-5-5 12:40

所以256度。我打唔到機所以問