所以256度。我打唔到機所以問
aryin 發表於 2019-5-5 12:54

256度應該着緊火   樓主都係裝返ryzen master嚟睇cpu溫度啦 比其他軟件準d 到時覺得溫度太高先考慮搵散熱

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

256度應該着緊火   樓主都係裝返ryzen master嚟睇cpu溫度啦 比其他軟件準d 到時覺得溫度太高先 ...
ricky118 發表於 2019-5-5 16:02

256可能忽然標一野。

哈哈

256可能忽然標一野。

哈哈
aryin 發表於 2019-5-5 16:10

冇可能會上到咁高 正常過100度已經強制關機 都係果句 check清楚溫度先考慮換散熱   我自己都試過用2400g加原裝散熱 打機唔過70度(用ryzen master睇)

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

樓主,你粒U包原裝散熱器都係$1K野,點同另外俾錢既塔散或水冷比?

你粒U TDP唔高,求其買隻細塔散 (例如我之前用開既Cryorig H7) $200內搞掂,唔洗下下買貓散咁破費

樓主,你粒U包原裝散熱器都係$1K野,點同另外俾錢既塔散或水冷比?  

你粒U TDP唔高,求其買隻細 ...
antonyhk 發表於 2019-5-6 14:17

慳200幾,買貓算啦.比錢解決問題就算.

財散人安樂

貼到一個點,啲heatpine想對爆玻璃咁

見有ching話deskmini配2400g我都覺得好神

見有ching話deskmini配2400g我都覺得好神
kcthomlau 發表於 2019-5-6 21:24

呢位ching, 唔係我用deskmini

呢位ching, 唔係我用deskmini
aryin 發表於 2019-5-6 21:25

我係話你呢個箱用原廠散熱都唔掂, deskmini竟然有人話掂, 所以神

Cpu 散熱
镰刀 赤兔马STB120  ¥109.00 + 12cm 白蝙
原裝Fan 做抽出
akasa黄色毒蛇cpu风扇14cm x2  抽入
CASE  
PHANTEKS追风者 P300

occt 2HR