[風扇] 買風扇買到食樹皮……

因為跟箱果幾把phanteks扇實在唔多夠力,導致每次打機都熱力四射,把心一橫換晒140工業貓扇佢,一天都光晒,張display足足涼左5至8度,十分滿意!!

冷排可唔可以裝去機箱前面 ?

裝前面,
顯示卡就要食熱風
除非係自組水連埋顯示卡否則唔係太好吧?
crackong 發表於 2019-8-28 09:12

見佢 3 入 4 出 , 諗緊負壓可能將廢熱抽返入機箱內
想叫樓主試下 3 入 1 出 (冷排裝前面)

回復 1 #samr33

其實你個問題係顯卡積熱,係顯卡下面加張蝸牛扇抽熱風出機箱就搞掂

加多少少已經可以顯卡改水
何必呢。。。

裝前面,
顯示卡就要食熱風
除非係自組水連埋顯示卡否則唔係太好吧?
crackong 發表於 2019-8-28 09:12

冇錯,啱啱砌果時就係咁做,效果唔太好。

見佢 3 入 4 出 , 諗緊負壓可能將廢熱抽返入機箱內
想叫樓主試下 3 入 1 出 (冷排裝前面) ...
觀星是答案 發表於 2019-8-28 09:46

其實一直都正壓,因為冷排只係三隻120,加上轉速唔高所以抽出遠不及三隻140抽入,而且亦用煙做過測試顯示為正壓。

回復 samr33

其實你個問題係顯卡積熱,係顯卡下面加張蝸牛扇抽熱風出機箱就搞掂  ...
antonyhk 發表於 2019-8-28 10:22

其實一部分係心引,一直想換晒做工業貓扇

加多少少已經可以顯卡改水
何必呢。。。
killer699 發表於 2019-8-28 11:09

因為張卡唔係公版,揾個冷頭有啲難度,加上又未試過,怕出事