[散熱器] 請問有冇師兄知道香港邊度賣 thermalright Le GRAND MACHO RT 散熱器

thermalright Le GRAND MACHO RT 散熱器

好似香港無咗代理

http://www.thermalright.com/product/le-grand-macho-rt/

我想睇下香港有冇先
淘寶買$499 HKD$560.23
https://item.taobao.com/item.htm ... eecd3470028792f2e96

我想睇下香港有冇先
淘寶買$499 HKD$560.23
LUMIX_FZ30 發表於 2020-8-24 12:06 PM

呢隻叫Le Grand Macho RT rev.b,大陸產

你講果隻係利民台灣本廠產,兩者連spec都唔同

留意番

LGM台灣本廠產,TDP標320W
LGM rev.B大陸產,TDP標280W

價錢就唔同

rev.B大陸無限量供應,淘寶仲成日羅到折

rev.B可以當係cut cost版,sink片厚度 sink片間隔既功藝都較差,但如果無虛標既話280W唔係小數目

LGM最勁係個design,所以兩隻都值得買,睇你係想貴D難搵D要隻勁既

定方便D要隻平

真係 溫馨提示

淘寶一個品牌連flagship店都可以超過一間 真係要睇清楚

樓主果個淘寶item:

Thermalri利民 Le Grand Macho RT rev.b 7热管CPU散热器超大散热 RMB499

1)無Thermalri 呢間公司

2)RMB499 有都係原版 rev.B賣緊 RMB439

溫馨提示 淘寶買利民 去利民自己店買

回覆 4# OLFA

多謝師兄提點,真係有啲學問thank you。

回覆  OLFA

多謝師兄提點,真係有啲學問thank you。
LUMIX_FZ30 發表於 2020-8-26 03:48 PM

其實你咩u?研究下

回覆 5# OLFA

請問師兄是否知道,國內有石墨烯版比起鍍螺板散熱效能快幾多?

謝謝

回覆  OLFA

請問師兄是否知道,國內有石墨烯版比起鍍螺板散熱效能快幾多?

謝謝 ...
LUMIX_FZ30 發表於 2020-8-26 04:59 PM

我個人覺得石墨烯同黑化處理一樣

用黎就個RGB之麻無特別大用途…