[散熱器] 5900X風冷 應用那個!?

5900X 用緊 deepcool fryzen 佢自稱有TDP250W

https://www.gamerstorm.com/produ ... -04/1287_7921.shtml

如果換貓D15  分別大唔大呢  值唔值得換.  我見貓風扇勁大個好似好強~

5900X 用緊 deepcool fryzen 佢自稱有TDP250W

如果換貓D15  分別大唔大呢  值唔值得換.  我見貓風扇勁大 ...
royzer0 發表於 2021-9-3 19:19

隻fryzen導熱管曲到

如果換貓D15  分別大唔大呢  值唔值得換.  我見貓風扇勁大 ...

厚單塔
估計只可同U12A比
D15S應該嬴曬

你為咩原因黎換先

換D15喇,有空間的話

用緊5900X(有開PBO) 同貓頭鷹D15S (已經用緊兩把風扇) 加機箱三把120風扇吹入兩把120風扇抽出, 剛開機時 71C ,正常隔一陣就降番到49-50C 左右(室溫冇開冷氣), 但如果開多兩三個program 又升番上69-79 度, 是否正常呢?

用緊5900X(有開PBO) 同貓頭鷹D15S (已經用緊兩把風扇) 加機箱三把120風扇吹入兩把120風扇抽出, 剛開機時 71 ...
TimmyL 發表於 2021-9-16 23:34

只要你肯定裝好散熱無問題

只要係自動超,即是 開core boost 同 pbo都會咁
你有無野做佢都會不停推1個core上高頻,同比1.4幾電   (所以閒置時都4x-5x度)
當然你做野時佢會再推,所以個溫度唔會點跌

就算用一體水都差唔多(我用過3隻240同2隻280都係咁)
主要分別係跑分會高分d,全core高頻過風冷 同 維持時間長dd

FC140應該係好過D15

FC140應該係好過D15
ethanD 發表於 2021-9-23 21:26

https://www.youtube.com/watch?v= ... B0%BC%E9%85%B7KENNY

benny8888 發表於 2021-9-24 17:08

差唔到1度