想問下, 我部notebook得VGA插頭, 如果我用VGA轉DVI adapter接落個Mon既DVI插度, display會唔會靚左?

想問下, 我部notebook得VGA插頭, 如果我用VGA轉DVI adapter接落個Mon既DVI插度, display會唔會靚左?

THANKS

唔會~ 得於jpg轉tif一樣道理

原帖由 sirius 於 2009-3-12 17:31 發表
唔會~ 得於jpg轉tif一樣道理

Really??

原帖由 iphoneman 於 2009-3-13 01:01 發表

Really??

人地講你唔信, 最好自己去買個返來証實

原帖由 Miipp 於 2009-3-13 01:07 發表

人地講你唔信, 最好自己去買個返來証實

其實VGA 同 DVI 顯示出黎會差幾多?

原帖由 iphoneman 於 2009-3-13 10:45 發表

行 analog 冇分別, 唔好問我 "Really?", 唔會再答你

原帖由 iphoneman 於 2009-3-13 10:45 AM 發表

如果原生係差好多
dvi d文字會清楚好多

VGA is analog & most LCD mon only have DVI-D, & there are few if any VGA to DVI-I cable on the market, so the question is quite moot....

那是說:
如果ASROCK塊A780G FULL HD
用DVI轉HDMI 即吏出到黎個質素都係DVI的嗎???

我估用UPSCAN SWITCH可能好D掛