Viewsonic VX2433掂唔掂?

Viewsonic VX2433掂唔掂?
定係買LG W2353?

VX2433 號稱有178度可視角度, 但實際只得大概160度(左右80度)即只是TN Panel級數 (請看上一期E-zone), 基本上和大部份市面上同呎吋的Mon 分別不大.其實最好都是自已去看看實物, 至於個啲Spec 點寫,都是要眼看為實.

原帖由 singsing11 於 2009-6-11 03:07 發表
VX2433 號稱有178度可視角度, 但實際只得大概160度(左右80度)即只是TN Panel級數 (請看上一期E-zone), 基本上和大部份市面上同呎吋的Mon 分別不大.其實最好都是自已去看看實物, 至於個啲Spec 點寫,都是要眼看為實.

VX2433好似白o的~"~
LG W2353好似黃o的~"~
VX2433用邊個ge面板?

原帖由 minki 於 2009-6-11 12:14 發表

VX2433好似白o的~"~
LG W2353好似黃o的~"~
VX2433用邊個ge面板?

千七大洋左右的可選的很多
dell、三叔、飛仔....
我自已就剛買2343....

原帖由 singsing11 於 2009-6-11 03:07 發表

唔知係代理有性格定懶, 講左成個月有多都未改
我唔係鎗手, 只係唔滿意一些當客戶是水魚
本來我都想買2433, 但因為價錢及貨期, 而買了其他牌子的MON

原帖由 sam2004 於 2009-6-11 14:58 發表

千七大洋左右的可選的很多
dell、三叔、飛仔....
我自已就剛買2343....

dell=睇彩數
三叔,飛仔個代理

viewsonic個代理一定好
我兩個mon在剛好二年半前後就死
代理接到order後不到一個星期就修好連panel也換了!
但三叔隻mon用了八年也未壞

我都見到178度, 第一時間反應就係"千幾蚊有冇咁x抵". 之後睇番原來都係tn野. 果段報導benq拎好高分. 不過算了, 一陣引來殺手批判就麻煩了.

viewsonic 個代理好似唔錯, 我之前2隻mon都係用佢. 用極都唔壞, 真係吹漲.

原帖由 enn 於 2009-6-12 13:12 發表

viewsonic 個代理好似唔錯, 我之前2隻mon都係用佢. 用極都唔壞, 真係吹漲.

未壞過你又知道個代理唔錯?? 千其唔好第三年後一、兩個月又或著在39個月後才壞, 到時才真係吹漲