買左2442pa

早幾日買左2442pa, $1650 at 金的士,感覺唔錯
但係用tv card 睇高清硬係覺得d色水唔夠鮮,有無人可以提供下你地d數值??
我而家用緊brightness 40 , contrast 25, 6500k 其他野無較過
同埋佢跟個隻driver碟其實駛唔駛裝???有咩用??

上埋圖先

C兄..
點解好似咁光咁既?
係原SETTING?

想問金的士包唔包0光0死?我都想呢兩日入貨...

$1650 好吸引

原價1690 , 不過識人所以 1650包 0 光0死
不過我諗你r多兩r都應該做到既

全部原setting剩係改左brightness同contrast咋

你真係好彩

原帖由 cpt 於 2009-6-13 12:39 發表
原價1690 , 不過識人所以 1650包 0 光0死
不過我諗你r多兩r都應該做到既

全部原setting剩係改左brightness同contrast咋

我上星期日係COMPUMXXK WALKIN買咗都係$1650包 0 光0死!

原帖由 minki 於 2009-6-13 12:48 發表
你真係好彩

Yes, I have bought this Monitor about one month ago at the price $1850
after two days, I discovered a shxt bright dot
damx it

原帖由 cpt 於 2009-6-13 01:04 發表
早幾日買左2442pa, $1650 at 金的士,感覺唔錯
但係用tv card 睇高清硬係覺得d色水唔夠鮮,有無人可以提供下你地d數值??
我而家用緊brightness 40 , contrast 25, 6500k 其他野無較過
同埋佢跟個隻driver碟其實駛唔駛裝???有咩用??

黑色個張要安裝~因為有ICM DRIVER(色彩管理)!
如果你打算張個MON打直90度放而你張DISPLAY CARD個DRIVER冇得轉90/180/270度~你就要安裝埋白色個張!