[開箱] [開箱文]1見鍾情samsung B2330H

依個monitor 未用戈陣我以為佢有多媒體喇叭.上網搵左好多資料先知佢系無,,,我之前仲想hdmi 影聲1齊個monitor 出
但依家無左依個心理... 我用左外置喇叭.1樣可以影聲同步
廢話少打.... 上圖先~  本人用手機影所以吾系好清
加上依個monitor系前幾日買.琴日先開,加上有好多問題.所以吾想做開箱文住.
但依家全部問題都解決...可以安心貼開箱文

個箱紙皮...吾靚- -諗住留佢幾年tim- -

大家都見到23吋 1920x1080 full HD 7萬:1 動態對比   有MAGIC ECO 節能- -待機 戈陣得3W  仲要亮度吾關

打開戈陣....見到D膠紙袋包住.個心,急不及待地開~

配件.無野打

個MONITOR 離開個箱

後面有好靚O既波紋美背設計

上機圖

總結:色澤分明..好清晰.俾我之前個bEN蕉好.
加上視角可以自由選擇~~講完,多謝收睇

SAMSUNG B2330H詳細規格表  
面板
■可視面板:23" Wide
■最佳解析度:1920 x 1080
■亮度:300 cd/㎡
■對比度:DC 70,000 :1(Typ. 1000:1)
■反應時間(ms):5 ms
■可視角度:170/160 (CR>10)
■色數:16.7M

訊號輸入
■視訊輸入:Analog RGB, DVI, HDMI
■同步方式:Separate H/V, Composite, SOG
■連接頭:15pin D-SUB, DVI-D, HDMI

耗電量
■功耗(工作模式):45 W
■功耗(DPMS休眠模式):<0.3 W
■Type:Built-in

特徵
■隨插即用:DDC 2B
多媒體喇叭:無

其他配件
■DVI cable

特殊功能
‧ 魅麗亮彩
‧ MagicEco 省電模式
‧ MagicAngle 自由選擇視角
‧ MagicReturn 魔力轉換
‧ 自動開關機時間功能
‧ 影像尺寸調整、螢幕整體色調
‧ Windows7
‧ DVI with HDCP

■USB powered hub option:無
■是否適用於蘋果電腦:有
■壁掛:75 x 75
■TCO:無
■顏色:鋼琴黑

尺寸
■寬x高x厚(包括底座):560.4 x 436.3 x 197 mm
■寬x高x厚(不包括底座):560.4 x 66.8 x 370 mm

重量
■ 4.95 kg

底座功能
■功能:傾斜
■類型:一般底座

幾多銀兩 ?

幾多銀兩 ?
happygo28 發表於 2010-2-27 00:59

1590-,-

MagicAngle 真係有用, "視角可以自由選擇", 我想知由下向上睇都可以清楚睇到? 唔會好像正常TN Mon 睇唔到?

1590-,-
hihi0099 發表於 2010-2-27 01:33

Ching你好似買貴左,我上個禮拜係SSP都買左部B2230H cash價$1400,你呢部B2330H cash價$1500

MagicAngle 真係有用, "視角可以自由選擇", 我想知由下向上睇都可以清楚睇到? 唔會好像正常TN Mon 睇唔到? ...
dickchan 發表於 2010-2-27 11:18

好清好正~~ 好似同你面對面咁睇咁清~ .依家睇動畫可以訓系度睇,,~

佢個自由角度選擇只不過個MONITOR 隻色吾同左...你感覺上好D...吾知點講~

Ching你好似買貴左,我上個禮拜係SSP都買左部B2230H cash價$1400,你呢部B2330H cash價$1500 ...
630m 發表於 2010-2-27 12:00

其實我以經睇過幾間.都系1590= = 有間1530 ...但d人 空神惡殺,,,無入到去買~

好清好正~~ 好似同你面對面咁睇咁清~ .依家睇動畫可以訓系度睇,,~
hihi0099 發表於 2010-2-27 12:07

真係禁正, 19吋出左乎未呀! 知唔知幾錢, 我想買個19吋電腦睇電視用! 可以考慮!

真係禁正, 19吋出左乎未呀! 知唔知幾錢, 我想買個19吋電腦睇電視用! 可以考慮! ...
dickchan 發表於 2010-2-27 15:26

吾知上次我有無睇錯.. 有20"

nice mon!