各會員注意:SONY KDL-40NX720 嚴重問題

今日送左貨黎,發現左右有白邊 (唔知點講,請睇圖)
同時發現有一粒入塵 (此乃小事)
諗緊打唔打去換 (10日內)
因為要先打去百記,等代理上黎check,再收機,再等送貨
如果此乃正常,我就懶得換了

(2 條白邊其實頂都有,兼左右對稱,所以先覺得會唔會係design 成咁,即係佢個所謂 Edge led)

Photo May 28, 12 21 36 AM.jpg

Photo May 28, 12 21 42 AM.jpg

我上星期先買左部KDL-60EX700,下星期先送,希望唔會出問題啦

我上星期先買左部KDL-60EX700,下星期先送,希望唔會出問題啦
IZZUE 發表於 2011-5-28 00:38

就係唔知呢個係咪所謂既側光式LED 背光...
所以想問下有無NX720 / NX710 用家話比我知

因為上一上機,tune 一 tune 攪左我一日...
無咩問題唔想搏

discuss 有朋友話無呢個情況
聽日會打去百記換貨。
再update 大家吧。

就係唔知呢個係咪所謂既側光式LED 背光...
所以想問下有無NX720 / NX710 用家話比我知

因為上一上 ...
wongja 發表於 2011-5-28 00:39

我自己部ex700就冇呢個問題,都係側光式led背光
你部機最好換過部

今日送左貨黎,發現左右有白邊 (唔知點講,請睇圖)
同時發現有一粒入塵 (此乃小事)
諗緊打唔打去換 (10日內 ...
wongja 發表於 2011-5-28 00:27

我有部 Sony 46" NX720 不過冇你咁既情況出現啵!

sony shop 部40 都有

sony shop 部40 都有
benny8888 發表於 2011-5-28 01:12

I will call broadway anyway sigh

已打去百記,代理禮拜二上黎check 機
真係有問題的話,之後再安排收機 (百記)
之後再安排送貨。

出問題的型號