電腦睇電視畫面窒問題(麻煩各位幫幫忙)

用電腦收睇電視節目畫面經常窒,尤其係睇高清台時窒得好勁,(電視接收訊號經常在4格以上(5格滿格))請問係咪顯示卡問題?因為只有512M
我的電腦配置
cpu pentium dual-core E6300 2.8GHz
ram 2G
display card ATI5670 ddr5 512M
MyGica D689 高清數碼手指
mon  LG E2250

HD5670絕對足夠播高清片有突
你用乜program睇片?  開左硬解未?

HD5670絕對足夠播高清片有突
你用乜program睇片?  開左硬解未?
KinChungE 發表於 2011-6-1 10:42

Total media 請問點樣知道硬解開咗? 感謝

here can open

Total media 請問點樣知道硬解開咗? 感謝
bigfeet898 發表於 2011-6-1 10:45

我又係咁
我用total media又窒又爆格
相反用MultiViewer DTV又無事
唔知點解
依家都係一路用MultiViewer DTV

我又係咁
我青total media又窒又爆格
唔知點解
依家都係一路用MultiViewer DT ...
不明 發表於 2011-6-1 11:04

totalmedia係廢廢地

here can open
asimo 發表於 2011-6-1 11:03

唔該晒....成功喇

我又係咁
我用total media又窒又爆格
唔知點解
依家都係一路用MultiViewer DT ...
不明 發表於 2011-6-1 11:04

我set 咗現在好暢順....你有無咁set?設定>一般設定>顯示設定>在硬體加速欄按開

我set 咗現在好暢順....你有無咁set?設定>一般設定>顯示設定>在硬體加速欄按開 ...
bigfeet898 發表於 2011-6-1 11:24

我係開左先有事
關就正常

totalmedia係廢廢地
KinChungE 發表於 2011-6-1 11:10

TM 係超廢 :curse:
唔好講第 2 樣
search 台只有 7 個
同一部機用 AverTV 搵齊晒