(趴士馬) 會唔會出 ST50 呢 ?同埋佢出唔出到 A4 紙o既"白色"呢?

出街睇 趴士馬,搵唔到隻出到 A4 紙o既"白色" 反而 LCD 就有.
去過 D 大形連鎖店,係燈光昏暗下,只睇到灰色. (可能賺得小,無tune好?)
到過幾間專門店,係燈光昏暗下,同門對比,又係咁. (可能佢地個個都懶/唔休做,無tune好?)
問過佢,佢話已經校光o左,趴士馬 係咁o既?
唉,只不過想睇下係 A4 紙o既"白色" 底下,其它顏色會表演如何姐,都要麻煩人。
煩請C兄示下

回復 1# i34u

趴士馬   "白色" 變灰白 係天生
好似lcd 出唔到純黑色 都係天生

[/quote]回復 1# i34u

[quote](趴士馬) 會唔會出 ST50 呢

2012年 新ST50 在大陆已经上市了
http://home.panasonic.cn/viera/T ... 5ST50C-TH-P50ST50C/

原來係咁,多謝賜教。
唔知 ST50 會唔會有改進呢 ?
佢話: 色階方面,由 6144階大幅增加為 24576階喎

回復  i34u

趴士馬   "白色" 變灰白 係天生
好似lcd 出唔到純黑色 都係天生 ...
Naputa 發表於 2012-4-7 15:14

原來係咁,明白晒,多謝賜教。

我用ST30, 係屋企睇, 其實個白位唔係咁差. 仲有係轉用個"鮮艷"mode,就已經好正, 同係百老X睇既DEMO分別好大. 係電器舖睇好唔可靠, 完全信唔過.

回復 4# i34u

相信要大幅改進就是VT50了
http://panasonic.net/avc/viera/asia/vt_plasma_gallery.html

VT50 Min 55" 無位
焗等 HX950

我用ST30, 係屋企睇, 其實個白位唔係咁差. 仲有係轉用個"鮮艷"mode,就已經好正, 同係百老X睇既DEMO分別好大 ...
qaz11 發表於 2012-4-7 16:50

下次試個"鮮艷"mode 先,Thanks