係U2711 用1920x1080打機

想買隻U2711, 但又唔想update張老爺display card (ATI 4850). 想請教如果用1920x1080打機, 其實主要都係打winning, 會唔會起visible狗啞? 有無ching都係咁既setting?
P.S. 720p movie 係 full HD mon睇我係絕對接受到既, 但唔知同game情況同唔同?

唔係狗啞咁簡單, 係檬

上得2711就要付出代價
自己上toms睇吓行2560要幾多670 sli先得

回復 3# b7842

唔  只系單睇要670Sli 而系睇VRM 有幾多G!!我就系撞咗牆(賴嘢)先知GTX 670 高效全開行單mon @2560X1440系唔夠!!!

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1814503

4850 打winning唔洗降去1080p掛....

回復  b7842

唔  只系單睇要670Sli 而系睇VRM 有幾多G!!我就系撞咗牆(賴嘢)先知GTX 670 高效全開行單m ...
lidoracing302 發表於 2012-6-26 12:10

ching, 我見你呢個post話試過降落1080打, 其實效果會唔會好差?

想買隻U2711, 但又唔想update張老爺display card (ATI 4850). 想請教如果用1920x1080打機, 其實主要都係打w ...
gonza119 發表於 2012-6-26 01:30

你張老爺卡唔夠推U2711可能出現矇或殘影換顯卡喇

RE: 係U2711 用1920x1080打機

回復 6# gonza119
唔覺1080個setting特别差,因可特效全開(最高),反而行2560x1440因唔夠vrm要降AA一級,我無睇過所以比較唔到,再者你玩winning多,佢隻game好似無support到1920x1080禁高,要自己打patch上去先去到!

睇你離隻 mon幾遠啦
不過你打 winning 可能反而要擔心有冇殘影呢個問題

回復  gonza119
唔覺1080個setting特别差,因可特效全開(最高),反而行2560x1440因唔夠vrm要降AA一級,我無 ...
lidoracing302 發表於 2012-6-27 09:00

哈, 我就係patch左, 而家行緊1920x1200....好靚仔...
如果唔太差我諗我接受到...