準備入手 Samsung C27FG70FQ

QLED 2500人仔大家點睇? 有冇師兄用過可以比D意見, 或者有其他更好既介紹可以取代,想睇下各位C兄既意見

3000內 27寸/34寸 打機用, 144HZ 一定唔接受TN

GTX970+ 3770K(OC)

哩部睇過好多評測都唔錯, 可惜香港賣得貴SSP要4xxx 之前見京東賣$2699都想入手可惜而家用緊隻21:9未壞冇借口買

師兄如果要跑到144 你可能要換埋卡上 1070~1080 比較穩陣

呢隻mon都無gsync, 點配nvidia d 卡?

2399 人仔真係幾吸引..
量子點 + va 更加係冇其他選擇

哩部睇過好多評測都唔錯, 可惜香港賣得貴SSP要4xxx 之前見京東賣$2699都想入手可惜而家用緊隻21:9未壞冇借 ...
摩哥拿 發表於 2017-7-12 11:18

多謝C兄意見,本身玩暴雪GAME多,好少大作,平時都係改GAME SETTING 開快速同步+100FPS UP 黎打機,所以問題不大

呢隻mon都無gsync, 點配nvidia d 卡?
johnlai9 發表於 2017-7-12 11:33

玩開既GAME 都100FPS+, 快速同步已夠用,唔洗GSYNC,多謝意見~

2399 人仔真係幾吸引..
量子點 + va 更加係冇其他選擇
doggiestyle 發表於 2017-7-12 11:33

我都係咁諗
所以都想睇下有冇C兄用過可以分享下,因為都幾難搵到代替品

我都係咁諗
所以都想睇下有冇C兄用過可以分享下,因為都幾難搵到代替品 ...
DJAMU 發表於 2017-7-12 11:47

唔知係咪個底座又阻訂
定還是香港個價太貴
呢隻比較少人講
但據聞初版會有紫色拖影 ,唔知之後有冇fix 到

唔知係咪個底座又阻訂
定還是香港個價太貴
呢隻比較少人講
但據聞初版會有紫色拖影 ,唔知之後有冇fix 到 ...
doggiestyle 發表於 2017-7-12 11:53

之後果啲FIX左
另外依家24吋有新版C24FG73, 個底座換左無咁阻

之後果啲FIX左
另外依家24吋有新版C24FG73, 個底座換左無咁阻
KennyCKL1822 發表於 2017-7-12 11:59

會唔會冇左 90度轉....