大陸版LG oled 55c6p-C (更新已改成港版繁體字有youtube netfilx)

原貼
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2375443

今日改好左 改邊個地區都得
改過美國睇唔到電視改番香港算

唔洗睇殘體

原來琴日港版出左新firmware
而家刷埋佢
5.30.02

回覆 1# ricky1992

How?
What are the exact steps required?
Change menu setting?
Change firmware?

回覆  ricky1992

How?
What are the exact steps required?
Change menu setting?
Change firmware? ...
wklie 發表於 2017-7-14 17:25

其實刷咩 firmware都冇用
因為係官方 firmware鎖地區
所以要入工程模式
再跟尼個教學
HTTPs://www.youtube.com/watch?v=-cdqjjIbMxg&feature=youtu.be
再改area code 搞店

Area Code
http://webos-forums.ru/topic3572.html

回復 3 #ricky1992

Thanks

via HKEPC Reader for Android

如果sony 都有得改就好

改完係唔係同行版一樣
電視睇到 軟件用到?

正啊!相信以後仲多人返大陸淘大電視。

改完係唔係同行版一樣
配視睇到 軟件用到?
lawlaichiu 發表於 2017-7-15 13:09

估計港版FW刷入成功應冇問題!

估計港版FW刷入成功應冇問題!
KGB2016 發表於 2017-7-15 13:16

刷咩版都一樣
係地區鎖
根本大陸版都有 YouTube但係地區鎖左唔 show出尼
而家我刷德版改香港都show繁體字

改完係唔係同行版一樣
電視睇到 軟件用到?
lawlaichiu 發表於 2017-7-15 13:09

唔改都睇到係冇軟件