[操作疑難] 飛利浦328M6FJMB 31.5英寸2K曲面mon

淘佬找到個spec好似幾無敵咁:
32吋2k MVA mon,1800R曲面,144hz free sync,100% NTSC色域,重有掛牆。
賣3千頭人仔(扣左啲優惠券),但飛仔個官網又無呢隻野,唔知有冇伏呢?
平價2k曲面得aoc同philips(雜乜唔計),依隻重平過aoc

不如買返aoc,其它好易壞

以前用過Philips mon都有壞印象
唔係壞不過好流
當然而家唔知

以前用過Philips mon都有壞印象
唔係壞不過好流
當然而家唔知
ricky1992 發表於 2017-7-18 13:56

係呀,n年之前我都買過philips 啲led mon,又貴又垃圾
anyway今次做左勇士買左來玩下,等送貨中

有喎
kelvinayhh 發表於 2017-7-18 14:02

我大6同香港官網找唔到...原來去左台灣
隻野今年4月先出,希望無咩鑊氣啦

係呀,n年之前我都買過philips 啲led mon,又貴又垃圾
anyway今次做左勇士買左來玩下,等送貨中 ...
rickson02 發表於 2017-7-18 16:09

等你開箱睇下會唔會又中伏

ching有無開箱評價?
小弟都對呢隻mon有興趣,可否pm link?

回覆 2# cerberus

呢度D CHING提過好似"AOC有D型號係飛利浦代工" 定 "飛利浦有D型號係AOC代工"

ching有無開箱評價?
小弟都對呢隻mon有興趣,可否pm link?
pong1668 發表於 2017-7-25 21:42

個箱成部冷氣機咁大掉左了,無得開箱
link就唔知比唔比POST,上淘佬打個型號sort by銷量,我就擇左廣州果間啦。
隻輕輕講下呢隻MON 咁啦,之前用開LG 24吋 IPS MON,2年幾前買2千銀左右。隻飛仔對比係隻舊LG,色彩我就覺得自然左準確左(可能係咪淘佬賣家調準左,事關我比左1舊水人仔擇完美屏+教色 ),無左韓系機個味精味。而最重要係個黑位細緻左,尤其晚上開機時張個MON背光調到0時,舊LG真係黑麻麻乜細節都無,飛仔反且重好清晰。
去過深水埗問過暫時來講香港都未有曲面+2K MON賣街,淘佬一係得啲雜嘜,大牌字啲得AOC同PHILIPS 無乜得擇。而且隻飛仔MON用過後絶對有中高階機質素