21:9既MON個價硬淨既原因係?

成本高? 競爭少?

早幾日去SSP睇3叔32吋好似2K定4K都係3千幾..

成本高? 競爭少?

早幾日去SSP睇3叔32吋好似2K定4K都係3千幾..
carl.20150508 發表於 2017-9-19 04:05 PM

出貨量小做變相成本增加(對比16:9)

P.S. 支持21:9取代16:9成為新主流

21:9 若不是曲mon 感覺無乜震撼感

via HKEPC Reader for Android

10年後會平好多

用緊21:9 curve , 用過返唔到轉頭

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

21:9 若不是曲mon 感覺無乜震撼感
via HKEPC Reader for Android
FTO 發表於 2017-9-20 08:05
用緊21:9 curve , 用過返唔到轉頭

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone
lpsummer 發表於 2017-9-20 11:17

其實有一批商/家用用家等o緊34 21:9 144 flat mon,
(e.g.金融/繪圖/剪片),
呢班潛在買家都未出手(現有市場無得出手),
梗係出貨量低la,
繼而成本不能推低low!

如果有大量34 21:9 144 flat mon推動市場,就係另一個世界,
當再推第2,3代時可能個價唔洗3K.

其實有一批商/家用用家等o緊34 21:9 144 flat mon,
(e.g.金融/繪圖/剪片),
呢班潛在買家都未出手(現有市 ...
savepilot01 發表於 2017-9-20 12:53

知唔知幾時會出?

出貨量小做變相成本增加(對比16:9)

P.S. 支持21:9取代16:9成為新主流
hpkpk123 發表於 2017-9-19 17:10

又真出貨少, 依度D CHING多數都問16:9既MON,

我會買40" 16:9,再開成21:9去玩,都唔係貴幾多姐
DGCNYO 發表於 2017-9-19 17:26

又係LG有D 21:9成7-9千蚊, 買部50幾吋都唔使咁貴