我都有隻mon 用loctek 掛,拉果陣幾順
但支臂唔夠長搞到要「惡」高個頭先望到
不過呢隻副mon 唔係成日開

有冇師兄知有邊d 支臂長少少嘅?

回覆  ngsamson
唔該c hing, 已經試過, 無論+ - 都無變, 可能我個viewsonic 22" mon 太輕, 㩒低左又升高.: ...
hk250704 發表於 2018-1-29 18:54

太輕壓唔住臂最簡單是但加D野晌個MON.背
1支用24吋舊款LCD勁重冇問題
1支用22吋LED背光太輕浮臂直頭將部盒子電腦加上去剛剛好夠重

回覆 20# hk250704

要加重有好多辦法, 扎 d 重物上去

師兄應該要轉去 "-" 果邊.

回覆 21# Once

可以睇睇 同厰 d7 支架, 活動幅度同支援重量更大。 同埋靚仔好多 !

回覆  madox003

師兄用邊個 LG monitor model??
ngsamson 發表於 2018-1-29 18:52

27ud88

我個dell 都係 100 x 100 mm. 個mount 位重係凹左入去。 個爪 size fit 到.
支架會跟d spacer, 可以用泥攝 ...
ngsamson 發表於 2018-1-29 17:25

個螺絲位係100x100, 但個圍邊最多係120x120

好多mon個設計係有野係後面頂住
用呢D掛都無乜幫助

回覆  Once

可以睇睇 同厰 d7 支架, 活動幅度同支援重量更大。 同埋靚仔好多 ! ...
ngsamson 發表於 2018-1-29 20:59

我用DLB502, D7 應該都唔夠長

回覆 28# Once

唔係好明,師兄兩個 16:9 mon 平行咁擺 ?

回覆  carl.20150508

支架支持2kg – 9kg 顯示器。小弟個 DELL P2715Q – 6kg,完全無問題.
不過淘 X ,  ...
ngsamson 發表於 2018-1-29 16:08

我剛買左個MON, 大約8.X KG, 可能要買個勁D..