回覆 38# Once

師兄唔用一支掛兩個mon 果d ?

THX, 你會唔會建議買呢部, 如果整相整片? 佢係唔係比一般芒WIDE D?
lamber 發表於 2018-2-1 11:26

暫時都覺唔錯,幾sharp, 用左4k 真係番唔到轉頭....再對比我另外一部2k,即時覺得好懞

回覆  Once

師兄唔用一支掛兩個mon 果d ?
ngsamson 發表於 2018-2-1 10:32

因為mon 底座下面有個玻璃架升高個mon 同放雜物
放曬兩個mon 太重

回覆  YCB

Youtube 有外國人用 D5D 掛 dual 24" ,  師兄可以參考下
ngsamson 發表於 2018-2-1 10:26

我都有睇到,睇嚟分開兩隻單臂可能安全啲,而且價錢合埋都係比雙屏款貴幾十人仔姐

兩隻單臂應該flexible d ...

咁話說 Acer 隻 Mon 個 mount 係係個 Mon背上背部 (大概70%咁上下)
用左呢個 mount 個高度升到最高都比用翻佢個腳架度矮…
不過可以貼住牆,同埋無個原裝腳架咁郁地方

Anyway,唔關個架事,係 Acer 個設計膠

回覆 57# kazunari

thanks for sharing.

Any photo to share?

20180202_194416 (Medium).jpg

回覆 50# ngsamson

無油壓?真係唔識,之前買都有想買氣壓款,好似見有寫油壓,但見支臂 ”之" 咁樣 放個位唔多夠,買左一柱型,係較高低唔方便,都 ok