想買 HDMI 3port to 1 Monitor

想買 HDMI 3 port to 1 Monitor
主要用黎插PS4.PS3同SWITCH
因為唔知SWITCH嘅HDCP咩版本,驚插落去得返480P
依家直插電視skyworth 40E3000就冇事
有冇CHING知道邊隻係得?

基本上, 如果你只行1080p, 又唔會用3D的話, 是但買任何一款都得

回覆 2# KinChungE

咁CHING有冇邊隻牌子/型號介紹,日後換4K電視可以用返

回覆  KinChungE

咁CHING有冇邊隻牌子/型號介紹,日後換4K電視可以用返 ...
wertq2005 發表於 2018-2-13 11:04

建議你日後換4k電視先再買
因為而家最多得HDMI 2.0 (4k 10-bit 4:2:0)
到你日後換4k電視時, 可能已經出左HDMI 2.1 (4k 10-bit 4:4:4)

1080p 3入1出既真係好平, 幾十蚊就有個
但係4k HDMI 2.0既閒閒地都$500-1000

而家 1080p 3 入一出
無源3幾十
有源百零文
4K selector 幾倍價, 做咩高價追...
電子野, 跌硬價

如果係我要買:
https://www.amazon.com/ViewHD-Pr ... hdmi+2.0+hdr+switch

用最天平運費,大約HK$600.

好,咁我買普通嘅就OK
如果買有牌子,aten會唔會比較抵玩?

好,咁我買普通嘅就OK
如果買有牌子,aten會唔會比較抵玩?
wertq2005 發表於 2018-2-13 13:39

唔會
我有Aten HDMI 1.3b果款, 4 port
拆開黎睇, 入面粒chip型號同強國既Len Keng一樣
只係買牌子+個殼

好,唔該晒CHING,咁既然都係大陸貨,我淘寶會唔會好D?
有冇話邊隻晶片好D
PI3HDMI301FFE,PS331?
因為有不時返要大陸,都叫做有保養

好,唔該晒CHING,咁既然都係大陸貨,我淘寶會唔會好D?
有冇話邊隻晶片好D
PI3HDMI301FFE,PS331?
因為有不 ...
wertq2005 發表於 13-2-2018 19:41

運費都係錢,咁平嘅嘢冇包郵,去新高登算喇。