香港大約幾時有得買 acer VG270UP [2k IPS 1ms freesync]?

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824011243

27寸
IPS
2K
144hz
1ms
8bits color depth
freesync
我全部想要ga野都有齊.....

new panel ? or still the AUO M270DAN02.3 panel ?

https://www.displayspecifications.com/en/model/a95114cb

1ms VRB boost 出黎

VRB 技術的態影像反應時間 (MPRT) 低至 1ms。這種效果以快速關閉背燈,或者在畫格之間插入空白的黑色影像(又稱「閃爍」)來完成,讓畫面色彩快速轉變的感覺較不明顯。

new panel ? or still the AUO M270DAN02.3 panel ?

1ms VRB boost 出黎

VRB 技術的態影像反應時間 (M ...
benny8888 發表於 2018-10-19 19:00

我自己覺得就算佢 原本4ms 我都接受到 咁有得boost到1ms都唔無壞 唔係咩?
咩panel我又搵唔到

我自己覺得就算佢 原本4ms 我都接受到 咁有得boost到1ms都唔無壞 唔係咩?
咩panel我又搵唔到 ...
wkg0724 發表於 2018-10-19 19:16

如果4ms ok , then u can look look asus mg279q 之前電腦展$3300

如果4ms ok , then u can look look asus mg279q 之前電腦展$3300
benny8888 發表於 2018-10-19 19:18

對asus D monitor 無咩興趣..
聽講好多獲氣
acer反而無咁多

同埋好似E家市面上全部ips 都係4ms 所以應該無咩問題ga

對asus D monitor 無咩興趣..
聽講好多獲氣
acer反而無咁多

同埋好似E家市面上全部ips 都係4ms 所 ...
wkg0724 發表於 2018-10-19 19:20

asus 聽講好多獲氣 right , 但我都照入左mg279q haha , 四年上門should be ok ge i think (hope)

hk 好小1440p 144hz ips freesync ,,,acer XF270HU27 freesync版得taobao 有,,, hk得gsync版

asus 聽講好多獲氣 right , 但我都照入左mg279q haha , 四年上門should be ok ge i think (hope)

h ...
benny8888 發表於 2018-10-19 19:23

原本就係想買xf270hu freesync 但係香港又無..

原本就係想買xf270hu freesync 但係香港又無..
wkg0724 發表於 2018-10-19 19:30

因為香港用red team 會俾人睇吾起 好似係

無啦27" 1440p 144hz ips 本來就吾多model , gsync 有四大金綱(asus pg279q, viewsonic xg2703, aoc AGON AG271QG and acer xb271), freesync hk 得mg279q, eizo fs2735

前後幫幾個朋友淘寶入左4隻 2999 人仔(有順豐直落黎香港,又有先去集運再落黎) ,問極香港都無得賣,直接網上買算

前後幫幾個朋友淘寶入左4隻 2999 人仔(有順豐直落黎香港,又有先去集運再落黎) ,問極香港都無得賣,直接網上 ...
edlk 發表於 2018-10-20 00:19

死點光點有無得搞? 同埋保應該都係送返去大陸修?