[購買問題]比黃金X都擺出黎個LG demo誤導買錯左型號 (已解決)

想請教甘多師兄有個購買問題,上個月尾見到黃金X都有部LG 27吋個demo外型幾好,個型號係寫27MK600M,但買返去之後睇到發覺好似有啲吾同,因為見到X都個demo左下角係有寫IPS既字樣,但佢比我個隻左下角乜都冇,不過睇個笀個LABEL型號又冇錯,所以冇理會照用.但岩岩再上網查原來真係買錯左,原來佢個demo型號係27MP68HM-P,都係有兩個HDMI同AH-IPS笀,但就甘睇個底座都已經吾同,不過官網就寫停左產.

真係冇諗過X都會攞部舊型號既貨出黎做demo

甘想問甘多師兄,我買左成兩個禮拜有冇機會同佢換返或者退返錢呢??

27MK600M

27MP68HM-P

如果張單個型號同實物唔同
理論上你可以報海關既
但你點證明佢比錯你呢
香港消費者其實係 0 保障

如果張單個型號同實物唔同
理論上你可以報海關既
但你點證明佢比錯你呢
香港消費者其實係 0 保障  ...
doggiestyle 發表於 2019-1-11 22:53

但佢個牌手寫係呢個型號,所以我先諗住隻笀係呢個型號,甘我可以話佢誤導??
(P.S.已補圖)

定係我打上LG度問有冇得換

照您咁講您買到既應該係新過您睇果款
一句講晒
您係咪特別著緊個底座姐

先唔講您個CASE
平時都好多店一個MON貼幾張紙介紹N咁多個型號
真係玩死人

照您咁講您買到既應該係新過您睇果款
一句講晒
您係咪特別著緊個底座姐

先唔講您個CASE
平時都好多店 ...
killer699 發表於 2019-1-11 23:38

如果佢係貼兩張貼紙我都買錯甘我抵死,但依家係佢手改個型號寫第二個囉,同埋佢唔係淨係個底座吾同,係條底邊都吾同,仲有27MP68HM個隻係有內置喇叭

下睇做完功課先買,過左咁耐都試下無壞

回覆 1# wingyam

你去多次睇下佢仲係咪擺呢個型號出嚟標示價錢,記住影相,然後攞張單出嚟同佢對質,一般做生意佢哋都唔想咁麻煩,如果係大公司搞錯咗,千幾蚊嘢一係退錢一係換貨...

舊果隻底座唔好,好易刮花
新果隻唔知係咪好D

回覆 8# HKHarry

刀仔有人睇住 epc
咁高資態揚左
邊重有機會入到位