買依部34uc79g好無?

21:9 1080p 144hz ips $4900 本身用2070夠推144hz
https://www.lg.com/hk/monitor/lg-34UC79G

via HKEPC Reader for Android

用緊, 低用, 淘寶HKD3400到香港

我都用緊,玩 switch 一流,我係 hkxxmall 買用95折 coupon 4千7
但配 n 卡用 g sync compatible 開左無感
人地話34"行1080p 顆粒感重我又唔係好覺,整體好滿意,玩 switch 直頭係驚喜,好多 game 畫面拉長左睇得仲舒服,例如孖車,九卷羊皮紙

個人意見,
34吋短邊最小1440,
希望有廠出34吋21:9 IPS平面1440+144hz under HK$3.5k.

回覆 4# savepilot01
Budget 問題,樓主問得呢隻我估5k budget

回覆  savepilot01
Budget 問題,樓主問得呢隻我估5k budget
gouranga 發表於 2019-1-28 14:13

當然明解,
廠商們一直都在34 21:9產品線上都好孤寒,
其實在27 16:9產品線上已有齊1080+IPS價位都係HK$2-3k之內,
將27裁闊小小去 21:9都要限住限住.

個人意見,
34吋短邊最小1440,
希望有廠出34吋21:9 IPS平面1440+144hz under HK$3.5k.
savepilot01 發表於 2019-1-28 14:04

1440 插ps4 好似唔好好? 呢隻插ps4 100% 冇問題

1440 插ps4 好似唔好好? 呢隻插ps4 100% 冇問題
EVIS 發表於 2019-1-28 17:02

可否詳述之!
小弟唸住遲d入ace combat 7+VR頭盔記念版(如果有的話, 咁搵$o既野sony點會放過)

師兄: 比多1K 買LG 34UC89G重好啦.....g sync MON

回覆 9# 恒生
G sync compatible 出左之後 g sync  mon 已經無性價比可言