[操作疑難] 有沒有CHING介紹下27寸 3000內的MON

睇電影和動漫多 想換MON
27寸  3000內
有沒有介紹?
現時用開1080,想換個2K起
電腦硬件
二台主機輪住用
一台用A卡 570
一台 1050TI

另問 CHING們去邊睇MON,黃金能睇實物地方不多?

要曲定唔曲 ?

回覆 2# crackong

不曲 最好

回覆  crackong

不曲 最好
kol5766 發表於 2019-3-7 14:55

Acer XG270HU 咁既款你感覺如何?

如唔洗144Hz ,
考慮下25吋 Dell UP2516D ?

回覆 4# crackong

不錯 有得調左右就比較好(呢個沒有特別要求)
但ACER MON好像附近不見有 之前在X金地庫仲有 現時冇晒
DELL呢隻查過資料 有D CHING話不好 因為不是VA PANEL(其實我不知VA PANEL有咩用)

不錯 有得調左右就比較好(呢個沒有特別要求)
但ACER MON好像附近不見有 之前在X金地庫 ...
kol5766 發表於 2019-3-7 16:01

UP2516D 本身唔錯
VA 只係漏光可以控制得較好, 但顏色上通常不及IPS
DELL 主要問題係QC 誤差較大
抽到好既可以好正, 手神差既話就...........

回覆 6# crackong

其實DELL幾好 X金地面有間DELL實體店開左可以睇實機
但CHING講到拼運氣 有D怕怕

其實DELL幾好 X金地面有間DELL實體店開左可以睇實機
但CHING講到拼運氣 有D怕怕 ...
kol5766 發表於 2019-3-7 17:38

個啲DELL實體店到底真定假?DELL一向以出名係上網訂,連網站都唔見有門市資料。

個啲DELL實體店到底真定假?DELL一向以出名係上網訂,連網站都唔見有門市資料。 ...
高登阿伯 發表於 2019-3-8 01:45

我都想知係分銷商定門市,官網又冇講

回覆 9# wadexron

見果間地面店,只賣DELL野,