請教返大陸買Mon

想請教有冇師兄有返大陸買Mon經驗
1.而家華強北有邊個商場有mon賣?
2.如有,請問同淘寶價錢相差多唔多?

via HKEPC Reader for Android

淘宝店要搶客,價錢會平D,
但未見過實物,好易唔合心水

雖然我冇返大陸買既經驗
但最好講理自己既 需求+$$$ + 信仰??

雖然我冇返大陸買既經驗
但最好講理自己既 需求+$$$ + 信仰??
hpkill 發表於 2019-3-12 21:32

其實想買隻32吋,4K,HDR
有以下三個model考慮
1. Acer ET322QK
2.Viewsonic VX3211-4K
3.LG 32UK550

其實自己都想淘,但最怕有問題冇仇報

預左無仇報
可以加多隻笨Q考慮下
#1 買左新旦2600節日港紙價,set左好耐

回覆 4# spearhead

你喺淘寶買起碼有大陸保養,最多拎返大陸整,不過如果貴mon唔知會唔會俾人打稅。。。
喺外國買而冇國際保養嘅話應該仲煩。

仲有京東可以選擇

話時話成日想係京東試下直送買mon,但從來只識淘寶,因為無信用卡,一直都只係邀費靈比錢,最近知道京東可以八達通比錢,裝左黎試,唔識用,點樣可以匯豐銀行直接過錢去八達通比佢扣錢?同埋京東想同賣野既問下資料,用咩途徑?淘寶可以用阿里旺旺,京東有咩方法?

話時話成日想係京東試下直送買mon,但從來只識淘寶,因為無信用卡,一直都只係邀費靈比錢,最近知道京東可 ...
xxmartin 發表於 2019-3-14 12:49

Tap and go 銀聯卡

話時話成日想係京東試下直送買mon,但從來只識淘寶,因為無信用卡,一直都只係邀費靈比錢,最近知道京東可 ...
xxmartin 發表於 2019-3-14 12:49

京東我見有D限時優惠都好鬼平下
搞到我都心郁郁
你如果冇大陸支付寶其實可以試下支付寶HK
我自己淘寶就試過大陸支付寶, 中銀信用卡, 同支付寶HK
計落中銀信用卡雖然係1.5%, 但點計都係最貴
無大陸支付寶, 就用支付寶HK, 去7仔OK入錢就得, 又唔洗實名果D
比較方便!!!