回覆  micchan1986

c 兄係唔係3年保,會唔會係你條dp 線,試下唔好開hdr 得唔得
btw 如果閃屏 睇下幾 ...
zxcvbnm9394 發表於 2019-3-16 00:13

睇過係一月出廠,岩換過第二條dp線,又無事
係部腦之前行1080p 60hz好靜,而家2k 144,火箭升空咁,又嘈又熱

micchan1986 發表於 2019-3-15 16:28

請問邊度買,見同官網寫個價差好遠

請問邊度買,見同官網寫個價差好遠
lamkawai.96 發表於 2019-3-17 17:41

咁官方價幾錢?

咁官方價幾錢?
micchan1986 發表於 2019-3-17 18:56

HKD3999

HKD3999
lamkawai.96 發表於 2019-3-17 19:02

Centralxxxx,正x,另外果間,成日唔記得佢叫乜
點解平左我就唔知啦,可能伏野呢

之前睇到都有興趣 果陣得淘寶有 宜家香港有貨
ching宜家用落 有無關於個mon既優點/缺點?

回覆 35# micchan1986

金的士
現金價三千二元
其餘兩間都冇咩acer mon

即係都平過官網價700蚊啵

呢隻MON太光了... 0 光度, 0對比, 係全黑環境用都係太光.
仲有HDR基本上無用, 特別係睇戲, 因為黑位不夠黑. 同電視係2回事. 唯一有用係打機時個HDR仲可以接受到. 但又無得用FREESYNC.

呢隻MON太光了... 0 光度, 0對比, 係全黑環境用都係太光.
仲有HDR基本上無用, 特別係睇戲, 因為黑位不夠黑. ...
uraki 發表於 2019-3-21 10:10

黑位同漏光ips係咪死症黎?但呢隻已經好過我舊時果隻,hdr除左試睇demo片之外,打機睇戲都feel唔到