想問下呢2隻MON邊隻會抵買啲?

想知道下現時呢2隻MON既定價以佢既尺寸黎講叫唔叫抵買?

Acer 27" XG270HU (WQHD(2560X1080),144Hz,HDMI2.0,AMD FreeSync)         3480
AOC 24.5" G2590PX FreeSYNC 144Hz Gaming Monitor (16:9,400cd/m2,1000:1,1ms,VGA,HDMI,DP,Spk)        HK$ 2160

題外話: 海鮮坊唔知點解同一件貨會有2個價, 仲要都差隻400蚊...唔知係差啲咩呢

上面果隻 係3~4年前既舊型號 ,新出係 272 273 果堆

上面果隻 係3~4年前既舊型號 ,新出係 272 273 果堆
doggiestyle 發表於 2019-3-21 11:19

我考慮呢2樣因為N社公佈左呢幾隻SUPPORT到埋G-SYNC, 加上其他個啲太貴了....玩唔起, 呢2隻個價+牌子我個人都OK既
(唔太喜歡ASUS呢...太多不開心經歷)
佢新出既MODEL係咪都已經tested過都fully support到嫁, 同埋師兄知唔知係咩型號?

我考慮呢2樣因為N社公佈左呢幾隻SUPPORT到埋G-SYNC, 加上其他個啲太貴了....玩唔起, 呢2隻個價+牌子 ...
Cobia 發表於 2019-3-21 12:39

好似得 vx273
如果唔係fully support可能真係多少有 d 問題
你睇佢返官網囉

好似得 vx273
如果唔係fully support可能真係多少有 d 問題
你睇佢返官網囉 ...
doggiestyle 發表於 2019-3-21 12:48

咁既話呢2隻既價錢係咪都算係抵買?
舊少少既型號未至於去到連DP都無既對我黎講唔係太大問題

咁既話呢2隻既價錢係咪都算係抵買?
舊少少既型號未至於去到連DP都無既對我黎講唔係太大問題 ...
Cobia 發表於 2019-3-21 13:55

岩用就抵唔岩用就唔抵
我唔買 tn 既 ,所以我覺得唔抵
你買 tn 可以搵下有 d 型號係上到 240hz
一樣係 fully support
我建議你去官網再睇下