請問...21:9 34寸 3440 x 1440 (求推介)

因為書枱高度問題, 放唔落 32寸 16:9
就係差少少....So Sad...
( 最盡連底座 46cm高 )

所以只可以用 34寸 21:9
3440 x 1440 WQHD
預算 $4500 - 5000左右.

少打機.
對顏色, 反應時間, 唔高要求.
做文件睇網頁...睇字找資料多...
盡可能想用 IPS
感覺上好似無咁眼累

落場睇過好似無咩選擇..
有都近一萬元..好貴..

唔介紹淘寶, 海外網站.
只求各位師兄推薦.

呢部啱唔啱你?
bigfeet898 發表於 2019-3-22 10:46

樓主 -> 預算 $4500 左右. 呢隻接近double
IPS 好似有隻 Philips BDM3490UC 淘寶比較接近budget (利申無用過)

Dell舊款 (U3415W) 可能做到呢個價

MSI MAG341CQ

呢部啱唔啱你?
bigfeet898 發表於 2019-3-22 10:46

我都好想買依部.....U_U

樓主 -> 預算 $4500 左右.  呢隻接近double
IPS 好似有隻 Philips BDM3490UC 淘寶比較接近budget (利 ...
Quiorra 發表於 2019-3-22 11:48

我見到仲有 LG/ VIEWSONIC

LG 34UC88 $4688 人仔..

Dell舊款 (U3415W) 可能做到呢個價
hk8guy 發表於 2019-3-22 13:29

NEWEGG  賣緊 HKD$5,495.99
好似可以考慮喎. thanks thanks

比幾十蚊淘個vesa底座,應該放得落32" 16:9

NEWEGG  賣緊 HKD$5,495.99
好似可以考慮喎. thanks thanks
lam_ja77 發表於 2019-3-22 15:56

以前係去官網問sales quote價, 會比街價平, 唔知宜家仲有冇, 你可以試試