"使用中訊號解析度"&"桌面解析度"唔match

個Win10剷咗機再裝番,本來可以顯示到2560x1440,但而家出現以下情況:

所有嘢包括HDMI線都冇變過,可以點解決?

去Nvidia度update顯卡driver試試

去Nvidia度update顯卡driver試試
hk8guy 發表於 2019-3-31 13:33

已經係最updated

Win10已update? 或者restart 試試

我以前試過, 新裝後resolution有問題, 不過restart 後就OK返

回覆 4# hk8guy

已經restart過n次,Windows已經經係最update

你NV個control panel 入面咁奇怪係HDMI - HDTV 既? 有冇得揀PC 之類?

搵到原因喇!原來下面計時未set番啱

Closed file。唔該晒樓上咁多位

搵到原因喇!原來下面計時未set番啱

Closed file。唔該晒樓上咁多位
vaio 發表於 2019-3-31 15:23

原來你係強行加入去

我就奇怪GTX 460 HDMI應該係唔支持1440P

原來你係強行加入去

我就奇怪GTX 460 HDMI應該係唔支持1440P
s84292 發表於 2019-3-31 21:30

GTX 460 Display Support:

2560x1600  Maximum Digital Resolution
2048x1536  Maximum VGA Resolution

我就係知呢張咭support我先set。如果佢出唔到我都唔會夾硬嚟。勉強冇幸福