[操作疑難] 入左lg 27ul500 有問題

想問兩樣野先,唔該!

上面圖睇晒,有呢樣就無果樣..................WIN10 正常應該點取舍?

同埋發覺依家WINDOWS 就算SET大左D字,好多程式都仲縮到好細,NVIDIA 控制台真係睇死人............有無得攪?

right click program 有得比你設定解像度

28,27 4k預咗睇細字,可以減慢患老花的機會。

我用DP無用HDMI,跟住set顯示卡出色..10bpc>RGB>全範圍
睇有HDR片時set win10HDR>開啓>HD顏色設定>將下面條色標拉到最右,跟住開影片...睇完拉返條色標到中間(50)>關win10HDR

evan11 發表於 2019-4-11 10:22 AM

好奇怪,個mon唔開freesync佢就會所有介面都好正常,好似之前用緊1080p咁,所有設定的確係顯示出緊4k,但係一set個 freesync開著,就會縮晒d野......

同埋係咪一定要用dp 1.4線先有機會支援到?因為用緊hdmi 2.0

回覆 5# xxmartin

4k,我2013年已用緊肯定唔洗1.4。

evan11 發表於 2019-4-11 10:22

win10  縮放應該唔會細字 舊程式最多都係模糊

via HKEPC Reader for Android

想問兩樣野先,唔該!

上面圖睇晒,有呢樣就無果樣..................WIN10 正常應該點取舍?

同埋發 ...
xxmartin 發表於 2019-4-10 23:44

師兄我都睇中左黎個型號..... 我都係上網聽下歌,睇下YOUTUBE 同NETFLIX   
請問睇NETFLIX    4K有冇問題?
你買幾兩?

evan11 發表於 2019-4-11 10:22

27吋 4K ,200% Font Size 係最正

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

回覆 9# hihihi123hk

200%係正的,但佢唔係個個app做到。。。