舊MON唔支持新display card

其實我一向用緊 XL2411z 玩144HZ 打機
話說今日換咗新Displaycard RTX2060
先醒覺新Displaycard Output: DisplayPort x 3 (v1.4) / HDMI 2.0b x 1
但XL2411z input 得DVI-D, VGA同 HDMI

唉 如果要玩144HZ 係咪除咗換MON冇得揀

用hdmi有咩問題

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

用hdmi有咩問題  

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
bhkk00 發表於 2019-4-13 18:57

xl2411z 得DVI上到144Hz
HDMI max 60Hz

爬過文有人話可以用 "DP->Dual link DVI Active Adaptor" 但好似好易買錯
有冇師兄有經驗

原來果堆只上到60

xl2411z 得DVI上到144Hz
HDMI max 60Hz

爬過文有人話可以用 "DP->Dual link DVI Active Adaptor" 但好似 ...
rhinitis0707 發表於 2019-4-13 19:01

美森有不過唔平,USD108.13

淘仔:
平至4X人仔,但我覺得係SINGLE LINK.
有寫明主動式雙鏈接路要5XX人仔

用dvi (dual link)線就可以出144hz
但唔會有freesync  or gsync

美森有不過唔平,USD108.13

淘仔:
平至4X人仔,但我覺得係SINGLE LINK.
有寫明主動式雙鏈接路要5XX人仔 ...
EangDav 發表於 2019-4-13 20:13

唉 不過都好過又用幾千蚊買個monitor
請問下香港多唔多見有
我GOOGLE揾到呢個http://www.kingfung.com/KFweb/Tchi/series/kf/dp+usb-dldvi/

hdmi dvi都行到144,具體mon説明書寫144行邊個port

hdmi dvi都行到144,具體mon説明書寫144行邊個port
vegacheng 發表於 2019-4-14 09:58

佢得dl-dvi行到喳
https://benqimage.blob.core.wind ... et_BQus_Oct2015.pdf

唉 不過都好過又用幾千蚊買個monitor
請問下香港多唔多見有
我GOOGLE揾到呢個 ...
rhinitis0707 發表於 2019-4-13 21:05

我好耐無去高登. 唔知仲存唔存在.
欽洲街扶手電梯上;向右U TURN 直行.
角落間SHOP 賣/SHOW 景豐 D 嘢.
你可以去睇睇. 不過D 產品比工商業.
唔係比DIY市場.