500 蚊推介一個平MON

打算買一隻送比剛升中的學生. 19吋有沒有好介紹?

上個禮拜去黃金見到有個蝗大媽係扶手電梯落去左手邊果間,買果部4;3 720p都唔知有無既mon,見個sales火都黎,話佢問左成半粒鐘、又叫佢睇清唔清、靚唔靚、人地都話左清唔清、靚唔靚色、係你自己覺得係點就點,自己決定買唔買,要答都答左你.......................我因為見部機係賣500蚊,好明顯係大陸不知名牌子,望多兩眼都睇壞眼果種,呢d機淘寶都只係三百幾人仔,係有得賺既,唔明點解個sales都咁好火........哈哈!

wueddie 發表於 2019-4-14 13:51

無, 二手500 內就可以
大陸買可以

demo 或者清貨節 比多1,2百應該買到

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

wueddie 發表於 2019-4-14 13:51

MON通常都可以用上幾年,唔好買太差的。
建議你加多一、二百蚊,上[淘寶]買部有牌子(例如:AOC、Philips)的MON,最好有[不閃屏]和[防藍光]的功能,去保護小朋友的眼睛。
另外,你要查清楚部MON是否跟你現有的電腦可以配合(例如:接口、解像度)。如果你唔識,就要揾識電腦的人幫助,唔好亂買。

新高登二手好多選擇

新高登二手好多選擇
vegacheng 發表於 2019-4-15 00:50

其實我一開始打算買2手,但又吾知二手個 condition 係點。怕買左吾夠2個月就有問題。
所以先買新的。

MON通常都可以用上幾年,唔好買太差的。
建議你加多一、二百蚊,上[淘寶]買部有牌子(例如:AOC、Philips) ...
marlin12 發表於 2019-4-14 17:41

我有上過tb  學你所說。好多21吋都係 buget 之內,但加了免費。跟香港賣價差 一,二百。就好像買香港貨好DD。所以先 post 問題上來闊各位 ching .. :)

之前係正都見到$599 有個mon , 好似18" 左右

我有上過tb  學你所說。好多21吋都係 buget 之內,但加了免費。跟香港賣價差 一,二百。就好像買香港貨 ...
wueddie 發表於 2019-4-15 09:26

差1,2百已經差好遠
你budget得5百
多2百已經係多40%

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)