平玩27" 4K

想問下UNDER 4千蚊BUDGET, 玩4K@60HZ (PS4 PRO) 會有咩CHOICE?

ACER VG270K
AOC U2790VQ

以上兩隻邊隻好D?

price?

回覆 2# 假面騎士V3

UNDER 4千蚊BUDGET

ACER VG270K > ~32xx - 35xx
AOC U2790VQ ~ 23xx - 25xx

應該有齊你要既野

VX2780-4K-HD-2优派27英寸LG原装iPS高清4K窄边框HDR400图形设计摄影10bit广色域显示器升降办公 PS4Pro

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

我一年前係日亞買咗隻LG 27UK600, 而家4邊出晒紅邊,想換過隻27寸4k,唔敢再買水貨

本來睇啱 PHILIPS 276E8VJSB/96,正想買時有用有災情如下

https://www.ptt.cc/bbs/LCD/M.1565405799.A.ECA.html

重點:1. 有燒印問題 2.台灣條款似乎唔包保(香港不清楚,好似無提過

AOC U2790VQ 同philips 呢隻都係用中國熊貓panel, 估計大家都有同樣問題

4000樓下panel大部份都係LG, 連同上面2隻都避開嘅話,仲有邊隻揀?

回覆 5# bdmoon

VG270K 有無依個問題?

回覆 6# A.Senna

唔清楚, 唔知用邊款panel

我一年前係日亞買咗隻LG 27UK600, 而家4邊出晒紅邊,想換過隻27寸4k,唔敢再買水貨

本來睇啱 PHILIPS 276E ...
bdmoon 發表於 2019-8-13 19:13

我果隻到左貨用左1個禮拜,又無發現有燒印問題喎。
不過有問題退番大陸就比較麻煩,2000蚊樓下係抵玩嘅。

我果隻到左貨用左1個禮拜,又無發現有燒印問題喎。
不過有問題退番大陸就比較麻煩,2000蚊樓下係抵玩嘅。 ...
abei 發表於 2019-8-15 12:24

原POST用咗半年多啲開始有

回覆 9# bdmoon

明白晒!