[操作疑難] 小米電視閃屏

部小米電視用左兩年點幾呢幾日屋企話開機耐左就會閃
有無師兄遇過呢D問題?
THX!

我部4S未出現,
你部係乜型別?  如果係平價入手,就唔好叫人整機喎

壞底板既機會較多. 不過據說原廠換底版個價夠買過半部電視.
https://kknews.cc/zh-hk/digital/9jlgz28.html

建議你可以嘗試用風扇住住個背部,看看情況有否改善吧。
有機會係供電板過熱.

我部4S未出現,
你部係乜型別?  如果係平價入手,就唔好叫人整機喎
1個閒人 發表於 2019-9-6 12:03 AM

小米電視 4 49"
我自已係深圳小米之家拎落黎
個時都係4000港紙搞掂

壞底板既機會較多. 不過據說原廠換底版個價夠買過半部電視.

建議你可以嘗試用風扇住住個背部,看看情況有 ...
freefdhk 發表於 2019-9-6 03:22 AM

好啦 試下先 如果唔得都應該會買過部算

小米電視 4 49"
我自已係深圳小米之家拎落黎
個時都係4000港紙搞掂
lyh1993 發表於 2019-9-6 18:17

小米電視 4,超薄機身喎,
我拎住可能會手震,驚大力D會摺爛

小米電視 4,超薄機身喎,
我拎住可能會手震,驚大力D會摺爛
1個閒人 發表於 2019-9-6 10:39 PM

個紙盒好穩 我買49 我fd買55 就咁拖去落馬洲上火車
btw 都好夜下 無乜人搭火車

個紙盒好穩 我買49 我fd買55 就咁拖去落馬洲上火車
btw 都好夜下 無乜人搭火車 ...
lyh1993 發表於 2019-9-7 01:39

我要求簡單D,4S50吋已經夠我用
在天貓(香港)訂貨,撞啱特價約HK2000包運費,3幾日後送到入屋

如果大吉利事壞機,都係自己DIY玩下修理算喇

我要求簡單D,4S50吋已經夠我用
在天貓(香港)訂貨,撞啱特價約HK2000包運費,3幾日後送到入屋:lovel ...
1個閒人 發表於 2019-9-7 02:28

如果壞機, 你都預一半機會冇得整, 要送去堆填區!

如果壞機, 你都預一半機會冇得整, 要送去堆填區!
YYTOL 發表於 2019-9-7 11:12

2千蚊貨式,當玩具整,玩下咋~~
不過,買大陸電視好處,係淘寶多配件更換,仲要係一佰幾十有交易