小米4a/55吋 vs 4s/55吋 ,值唔值得俾多500+

部電視神神地,打算平平地買部小米
天貓全球店
4a 55    2099
4s 55    2639

睇規格好似除左外觀,其他分別唔大,
有冇用過的ching 指點下

4A55, 天貓全球好似不賣香港區喎

4S50用家意見,睇TBB新聞D走馬字幕,會疾到睇唔清寫乜

即使買黎玩,都等有優惠才買

最後HK$2303買左E55A ,直送包運費。

101monster 發表於 2019-9-28 00:18

呢部更加新款

101monster 發表於 2019-9-28 00:18

師兄試下打ps4 有冇lag  

via HKEPC Reader for Android

師兄試下打ps4 有冇lag   

semuel 發表於 2019-9-28 12:40

冇ps4試唔到,
部電視係老婆追劇用的,

呢部更加新款
1個閒人 發表於 2019-9-28 00:57

呢部顏值/cp值好似balance,
顏值高過4a價錢貴少少,平過4s一大節,
問過cs 三部除左外觀,其他都差唔多,

呢部顏值/cp值好似balance,
顏值高過4a價錢貴少少,平過4s一大節,
問過cs 三部除左外觀,其他都差唔多, ...
101monster 發表於 2019-9-28 14:06

4S係金屬外框,但角位鎅手

我都畀佢鎅了幾下

回覆 1# 101monster

Before you buy a 小米 make sure your particular model supports 香港 AC3 audio first, although AC3 problem happens more with small models.  Google 小米電視無聲

https://www.hkepc.com/forum/redi ... 69&pid=37931709

回復 9 #wklie

買時同CS確認過係港版。
下午收到,試過正常,部機各方面都OK,不過不失,價錢可以話扺到爛。
開機廣告可以拑返回鍵跳過,影響唔大,最煩係開機主頁全部都係大陸的節目,而唔係直接進入電視。