手機type C to Mon的材

請問
手機如果要用type C線接駁Mon的話,用的 type C to type C 線有特別要求嗎?
因TB見有些有註明可輸影音訊號
定一般不太差的線就可?

你個mon有type-c video input?
一般mon都唔支援type-c video input, 要用type-c to hdmi cable

手上幾條普通1米usb 3.1 gen1 既c to c線駁電話同macbook都得
係有一條3米長既3.1 gen1 線無反應

如果你有個type-C input 既Mon
佢肯定會跟埋條線比你.

試過鴨記 $19 蚊既 baseus 線都OK...唔知畫質有無差到...

如果你有個type-C input 既Mon
佢肯定會跟埋條線比你.
crackong 發表於 2019-10-15 09:50

因為各種原因,要買多條囉

試過鴨記 $19 蚊既 baseus 線都OK...唔知畫質有無差到...
b150ma 發表於 2019-10-15 10:35

剛買了
失敗
有反應,但手機顯示"請確保已正確插入HDMI"
還好條線用來差電都得,未浪費

因為各種原因,要買多條囉
hold_find 發表於 2019-10-15 20:26

Belkin 3.1 USB-C Cable Rated for 4k

Belkin TB3 Cable Rated for 5k

Belkin 3.1 USB-C Cable Rated for 4k

Belkin TB3 Cable Rated for 5k
crackong 發表於 2019-10-15 21:21

哪裡有賣? 幾錢左右?
又唔一定要4K,個mon 2K啫
thx

哪裡有賣? 幾錢左右?
又唔一定要4K,個mon 2K啫
thx
hold_find 發表於 2019-10-15 21:24

黃金應該有
再唔係你去Apple Store 買比Macbook 用果條都得, 一樣.