又做勇士, 官方MSI天貓雙11預售PAG341CQR

2019/11/15更新
昨天到手,  外盒4個角封條斷開, 但封條確實是一次性而且是完好的, 可能是代收公司運送途中磨損吧, 這次終於放心不是二手貨了
WeChat 圖片_20191115104942.jpg
4 天前 10:57

正如昨夜講過, 無光點無死點是完美屏, 但VA黎講, 漏光都幾勁下, 不過這是手機感光拍出來的效果, 肉眼睇應該是左上角那里才看到一點點漏光, 而個人對漏光亦不太重視, 所以暫時黎滿意
WeChat 圖片_20191115105014.jpg
4 天前 10:57

仲有就是VA原本的拖影問題也肯定是有的, 但比之前玩過既ACER X34好好多, 這個我覺得算輕微了

最後真係要讚一下BENQ SCREENBAR PLUS, 呢個MON頂部幾乎是平坦的, 居然都可以卡得住

============================================================================
2019-10-28原文

今次係預售人仔3199
唔會再買到非全新了吧
而且佢有注明 [包無亮點]
但會唔會無亮點有X點架

不過今次佢唔肯直寄澳門
只可以寄深圳順豐集運轉澳門

其實想知到底賣家是否可以睇到買家記錄???
因為唔知係咁岩定咁橋
自從退左PG35VQ後
好多賣家都唔願寄澳門
用開大陸個代收地址有被問是否會轉到澳門
如果係就唔寄一定要我轉一個大陸住家地址

今次買MSI又係咁
我主動同佢講可否寄澳門
佢立即話唔得
咁我話用返天貓系統提供既集運轉澳門啦
佢都話唔得
我回佢話系統可以俾我選喎天貓官方集運喎
佢先話OK
但亦補充佢地只負責寄深圳集運戈一程

係我心理作用嗎???

樓主做勇士上左癮.....

呢個想買 但可惜無得掛牆
AOC 果隻平成千蚊 睇SPEC分別唔大?又有得掛牆

Delete

正!! 等睇你再開箱
多返D 21:9帶魚屏開箱睇正好多
黎緊應該都仲有D師兄開埋小米果隻

今次係預售人仔3199
唔會再買到非全新了吧
而且佢有注明 [包無亮點]
但會唔會無亮點有X點架

...
tata211 發表於 2019-10-28 09:49

之前你勇士果隻都成2皮, 呢隻3千零算係咩

回覆 7# 4400

其實隻PG35VQ真係唔值戈個價
本身已經用開2K MON
所以咁大隻MON都唔覺得佢畫質有大太提升
隻MON貴在200MHZ + 1000HDR吧
不過HDR電腦界先剛剛起步又多BUG
所以退返佢都係好事

呢個想買 但可惜無得掛牆
AOC 果隻平成千蚊 睇SPEC分別唔大?又有得掛牆
louis10022hk 發表於 2019-10-28 10:38

唔知點解始終對AOC冇乜好感
MSI品牌上感覺好少少
雖然都聽過唔少鑊氣

借po一問
大家覺得mag321curv同呢隻比
會買邊隻?

15/16唔知點揀好