今年得lg OLED48CXPCA做到?

想換部TV迎接xbox series x, ps5

最細部有4K@120hz又hdmi2.1得lg OLED48CXPCA

要OLED 120Hz Gsync HDMI 2.1應該係得呢部,但48寸當電腦mon用應該過大,又要換過張電腦枱先放得落,預訂$15000又送iPad,遲吓吾送ipad會吾會平啲呢

要OLED 120Hz Gsync HDMI 2.1應該係得呢部,但48寸當電腦mon用應該過大,又要換過張電腦枱先放得落,預訂$1 ...
siulaba 發表於 2020-5-31 19:54

我就46" TV當PC MON用+PS4 pro, 距離有187cm
想細小小43", 但得這部48"
55"又過大又太貴
sony a9s 48"又唔爭氣

依加迫你買佢部pad

你有187cm距離都好夠,48寸都吾怕大

外國都係1500 USD,香港LG真PK,送乜七ipad,係都吾平返俾你,

https://youtu.be/J0CS931lcBE

LG黑得嚟好多細節都顯示吾到

LG黑得嚟好多細節都顯示吾到
siulaba 發表於 2020-5-31 23:21

點解仲會有人信

亮度/對比/OLED 亮度
全部有得搞
除非真係手殘到一個地步 ...

點解仲會有人信

亮度/對比/OLED 亮度
全部有得搞
除非真係手殘到一個地步 ... ...
naomi 發表於 2020-5-31 23:28

睇片個測試員吾會傻到呢個地步吾識set呱,

而且OLED亮度確實吾夠LED咁光,呢點係事實,

講陽光感OLED係輸俾LED

睇片個測試員吾會傻到呢個地步吾識set呱,

而且OLED亮度確實吾夠LED咁光,呢點係事實,

講陽光感OLED係 ...
siulaba 發表於 2020-6-1 01:03

我部 OLED 可以調光到眼痛痛地,無論 LCD/OLED 100% 光度都夠室內用有突。

我覺得係段片取巧一些 default mode/setting 來拍,好有商業意味

回覆 3# hkko

sony A9s 有咩問題?

回覆  hkko

sony A9s 有咩問題?
cyhei1986 發表於 2020-6-1 01:48

當電視用冇問題,但冇120Hz,打電腦games就差啲