新買一個月....其實咁算唔算嚴重??

其實漏光係咪定律黎??

IPS panel????

IPS panel????
3300X 發表於 2020-6-7 01:33

http://agon.aocmonitorap.com/hks/product_ag273qcx2.php

VA panel

我會接受唔到

我會接受唔到
3300X 發表於 2020-6-7 01:39

問題係....叫人上門睇....代理會換部新俾我定係唔保漏光....個mon死點就無....平常用都唔覺....問題係打ps4同睇netfilx時....暗的畫面會光左一撻.....唔好睇

又係AOC。。。 印象中近排好似有幾位師兄話AOC mon買咗冇耐就有問題。

又係AOC。。。 印象中近排好似有幾位師兄話AOC mon買咗冇耐就有問題。
bbsen 發表於 2020-6-7 01:49

4,5千一個mon都咁.....叫保養唔知包唔包.....最大問題係唔全黑又唔太過覺.......人地上門一定係朝早架啦.....再者如果佢隻隻係咁....換幾多次都一樣......所以我先問漏光問題係咪定律......我之前隻LG IPS PANEL都有漏光

曲面影響大D?

講真死點都要多幾粒夠牙力先拗到有得換
漏光想換都幾難

平時唔覺就由佢啦

講真死點都要多幾粒夠牙力先拗到有得換
漏光想換都幾難

平時唔覺就由佢啦 ...
勁爆小朋友 發表於 2020-6-7 07:32

以往買mon求神拜佛咪有死點光點......依家仲要求咪漏光.......所以我覺得漏光係定律睇下有幾嚴重......大廠都漏......幾時會包埋漏光呢??