[操作疑難] 原來Dell U2718Q 真係咁多問題

無啦啦四隻邊起白光
根據一search 原來係風土病
睇番我係18年1月買,好似第一批咁上下,計番又算捱得耐喎
旁邊有另一部,係16年既model,用到依家都無事
依十幾年用過既mon都係dell,先係頭一次出事
想問佢個保養係點?帶另一部上門一換一?而家有無機會換到新model?

呢款係LG Panel出事, 唔止Dell, 連LG自己都中招
保養係你先搵翻sales, 佢會叫你email send相俾佢睇
佢confirm case後, 等速遞上門送過隻俾你同時收走舊mon, 好彩係新, 唔好彩係翻修(常見)
唔會師傅上門

U2718Q而家仲有得賣, 換新model機會不大

呢款係LG Panel出事, 唔止Dell, 連LG自己都中招
保養係你先搵翻sales, 佢會叫你email send相俾佢睇
佢confi ...
KinChungE 發表於 2020-6-9 23:31

O..我之前係同佢email聯絡,即係send返張單比佢得啦?

O..我之前係同佢email聯絡,即係send返張單比佢得啦?
lonesheep 發表於 2020-6-9 23:41

唔係影張單俾佢睇
係影你個mon既現況

你有serial no佢已經查到保養, 唔使單

唔係影張單俾佢睇
係影你個mon既現況

你有serial no佢已經查到保養, 唔使單 ...
KinChungE 發表於 2020-6-9 23:49

當然我要影個情形比佢啦
只係根據你意思,我要先揾返同一個sales,佢又要知道係邊單交易係咪

當然我要影個情形比佢啦
只係根據你意思,我要先揾返同一個sales,佢又要知道係邊單交易係咪 ...
lonesheep 發表於 2020-6-10 00:19

一係搵翻個sales, 一係直接搵dell support
邊單交易唔需要, 但係要提供mon既serial number (mon背有label寫住)

原本都諗住買...但紅角似乎係一定出現...視乎時間?
所以都冇買

直接搵網上dell support, 我之前果隻都係咁樣搵佢地換

原本都諗住買...但紅角似乎係一定出現...視乎時間?
所以都冇買
樹下乘涼 發表於 2020-6-10 00:46

係, 因為Dell出哂事都唔轉Panel
換翻黎既只係另一個計時炸彈

一係搵翻個sales, 一係直接搵dell support
邊單交易唔需要, 但係要提供mon既serial number (mon背有label ...
KinChungE 發表於 2020-6-10 00:42

剛剛上左佢個網,要輸入一個service編號,跟住顯示我個model同保養年份.下面出左一個電話同快速編號,打上去又輸入返個編號,同客服聯絡後話會send個email比我做測試影返相比佢,之後再要等幾天換機