依家腦場唔包零點?

是這樣的,我已很久很久沒有前往腦場購買顯示器,循例都是到3C看一看。

首先到中央田看看,看中了 Philips 21吋顯示器,因為是公司用,所以不用買太大和太貴。但看了良久也沒有店員來推銷,可能是因為我在看平價顯示器吧。

之後前往邪都,Philips 顯示器前沒有人當值,只看見一位壯碩店員為客人測試曲顯示器。我抬頭看見顯示器區域貼了一張手寫的紙,三點壞點以上才可更換,我再向壯碩店員查詢,他說不論這裏返是回家試,七天內三點死點才可一換一,即是不包即買零死點。

由於深怕抽中機皇,所以去了黑店中的黑店,先錢後貨的 Condom看看。站了一會已有店員招呼,我馬上查詢現金價,偏肥店員表示牌價減$29,可以即場試零點,又因趕時間,所以我決定去馬。

Condom這間店的硬件經常溝貨賣,一不留神便會買到沒有代理標籤,來歷不明的貨。付款給那位貌似TB的店員時還是有點忐忑。

憑單提貨時,看見箱的膠紙是完封,有環保署的回收標籤,內心馬上安定下來,色彩測試沒有看到死點,算是一次滿意購物的體驗。

現在腦場都不包顯示器售出零死點了嗎? 還是邪都最近進了一批機皇,所以不敢包死點?中央田又如何呢?

via HKEPC Reader for Android

全新開盒死左認命
最怕拎部退貨機搏你睇唔到

中央田一樣3點以上 買幾隻rog strix series都係咁,其他唔知

中央田一樣3點以上 買幾隻rog strix series都係咁,其他唔知
Lightersiu 發表於 2020-6-19 21:43

咁我怪錯咗邪刀

可能時代真係唔同咗

無錄Condom音,可能到時有點都係賴死唔換。

依家啲mon仲有唔少死點光點?
諗起近年買電話都冇乜點check過

提供零死點保證的零售商
被彈鐘的貨去那兒?

依家啲mon仲有唔少死點光點?
諗起近年買電話都冇乜點check過
da87 發表於 2020-6-19 21:57

我都唔知,最近買電話都係特價貨。上次去凶宅話10內有問題拎返去換,我盒都無開就走咗。

提供零死點保證的零售商
被彈鐘的貨去那兒?
TH30 發表於 2020-6-19 22:18

唔知呀,Repack返賣比無咁精明既消費者掛。

以前買Mon好似真係包無死點的,如果你精明既話係比較安全,依家講明3點先有得換,開到有點會好難過,因為無得彈。

condom先錢後貨,邪都好似先睇貨後俾錢,3點? 開左出黎3點你咪即刻走人囉

唔知呀,Repack返賣比無咁精明既消費者掛。
HM4139 發表於 2020-6-19 10:36 PM

如果講明,貨價額外加某個%,包零點,各取所需,類似加錢延長保咁