[開箱] 淘寶買AOC 27G2 1080P 144hz IPS MON簡單開箱

淘寶買AOC 27G2 1080P 144hz IPS MON簡單開箱
我因為睇慣左啲色水,簡都係簡番IPS MON買,網評幾好,多師兄話呢隻MON CP值高。
咁我咁岩換左電腦,就順便換埋個MON啦。
618趕唔切。親住端午節特價就去馬。店主話現金不分期再減30蚊
埋單1209+70蚊人仔順豐直到香港自取點
6月25號落單29號即係今日新鮮到港

我就係呢間買 要求左測試完美屏,大氣墊同埋加70蚊直送香港

頂佢個肺落單果時話可以加大氣墊包裝,點知都係就咁掉落來

係包得幾好既,不過我開到呢到都係好驚

又冇事播

check完係完美屏之後玩番我既動態壁紙先

制造日期係13.6.2020唔知真定假啦

結論係AOC原廠係包得幾好,經得起風浪,要求左測試完美屏,大氣墊同埋加70蚊直送香港。唔知佢唔記得大氣墊定有心呃我啦,件貨冇事就算了。

呢隻都有啲興趣
顏色, 熄燈黑畫面表現如何?

回覆 1# kit520520

我五月中就在京東 (618節) 買左 27B2H 公司自私用 , 一條龍直送香港 total 港幣 $905 , 佢就用保鮮紙包得好好兼且封條寫有 "易碎品" "小心輕放" 等字眼 , 現在快樂使用中.....

呢隻都有啲興趣
顏色, 熄燈黑畫面表現如何?
da87 發表於 2020-6-30 08:17

我覺得幾好,由其是打FPS GAME果時真係感受到點解人地下下都快過我開槍
啲色比次前飛利普同DELL推出既入門款差天共地,實好多準好多,
27" NTSC 104% (CIE1976) / sRGB 118% (CIE1931)
24"會再好啲,NTSC 110% (CIE1976) / sRGB 126% (CIE1931)
不過差5到幾多錢所以我買左27"

你講緊熄燈黑畫面表現你係講緊佢會唔會光得制?
未試,今晚試下

回覆  kit520520

我五月中就在京東 (618節) 買左 27B2H 公司自私用 , 一條龍直送香港 total 港幣 $905 ,  ...
patkitli 發表於 2020-6-30 12:49

你就好啦,我南京就咁掉落來我而加完全感受到好似跳樓咁既搬運然後死唔去果種快感
不過你果隻色域差啲,岩岩過100 NTSC 89% (CIE1976) / sRGB 101% (CIE1931)
我打機所以用144HZ
拎舊果個飛利普做副mon先

淘寶買AOC 27G2 1080P 144hz IPS MON簡單開箱
我因為睇慣左啲色水,簡都係簡番IPS MON買,網評幾好,多師兄話 ...
kit520520 發表於 2020-6-30 00:29

師兄張動態壁紙正喎,可唔可以分享啊? 唔該晒

回覆 5# kit520520

我就東莞貨倉出貨 --> 廣州 --> 東莞 --> 香港

師兄張動態壁紙正喎,可唔可以分享啊? 唔該晒
fkjohnny 發表於 2020-6-30 16:04

你下載火螢桌面免費既,之後係入面SEARCH番 科技 就會見到我呢個
不過好似steam果個多啲靚啲?要比錢好似廿蚊雞
你可以上網自己睇咩影片岩既自己下載左之後自己剪片放入火螢桌面個FILE一樣都可以轉做桌面圖案
雞雞地用住先

你下載螢火桌面免費既,之後係入面SEARCH番 科技 就會見到我呢個
不過好似steam果個多啲靚啲?要比 ...
kit520520 發表於 2020-6-30 17:27

收到,search過,係咪應該叫"火螢視頻桌面"? 唔該晒師兄

我都係京東買左27G2,並且已經收到隻MON,check左係完美屏。佢直送香港有用保鮮紙同紙箱包住,封條有寫到「易碎物品,小心輕放」。